Crvene tackice na glavicu PONOVO i PONOVO

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
goranpayka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 03, 2013 1:05 pm

Crvene tackice na glavicu PONOVO i PONOVO

Post od goranpayka »

Naime pre 2 godine sam imao prvi slucaj da su mi se pojavile sitne crvene tackice na glavicu i otezano povlacenje kozice koje je samo nestalo posle par dana, a posle par meseci se javilo u vecoj meri i nije se povlacilo vec sam morao da odem kod urologa i uradim bris. Receno mi je da imam gljivice i da ispirem povidon jodom i da mazem Dactanol mast uz pojacanu higijenu. Nestalo je posle par dana. Sada se opet pojavljuje sa vremena na vreme bez nekog pravila. Naravno ja odmah kad vidim prvu crvenu tackicu krenem sa Dactanolom i povuce se posle par dana. Devojka je ista i dan danas i iskljucio bih mogucnost prevare i sa jedne i druge strane. Molim za pomoc oko ovoga. Urolog mi je pre 2 godine rekao da nije nista strasno i da ako mi se opet javlja moram da se obrezem???
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Crvene tackice na glavicu PONOVO i PONOVO

Post od aa_aca »

Тачкице су обично од иритације. Питање је од чега. Да ли од мокраће, веша, односа... Када год можеш, после мокрења опери главић чистом водом (наравно повици кожицу до краја). Иначе, против гљивица најбоља је сода бикарбона. У чаши топле воде раствори кашичицу соде бикарбоне. Можда ти је најзгодније да натопљеном ватом потапкаш кожу, без накнадног испирања и мазања. Ту вату после баци и следећу пут употреби другу. Тако бар пет-шест пута дневно.
Petar83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 17, 2013 2:37 am

Post od Petar83 »

Molim za pomoc! Sa devojkom sam u vezi vise od 2 godine, zivimo zajedno i ne koristimo zastitu pri odnosima. Oboje smo obavljali redovne pretrage kod ginekologa/urologa i sve je bilo u redu. (Cak mi je urolog rekao da mu je cudno kako pogotovo u danasnje vreme kod mene se vidi da nikad nisam imao neku infekciju). Problem je sledeci: primetili smo da uvek kad imamo odnose nakon sto moja devojka ima prehladu i pije antibiotike, kod mene se pojave crvene tackice na glavicu, koje se ne gube tako brzo. Svrbe me i peckaju s vremena na vreme. Oboje odrzavamo pravilnu higijenu, tako da nije do toga. Cuo sam da se candida kod devojaka aktivira nakon pada imuniteta i konzumiranja dosta lekova za prehladu. Da li mi mozete preporuciti neku kremu/tablete sta bi mi moglo pomoci. Jer trenutno zivimo u Americi, jos nemamo zdravstveno osiguranje, a moj rodjak dolazi uskoro ovamo, pa bi mogao da mi donese neke lekove od kuce. Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Симњам да су црвене тачкице од кандиде, али ако мислиш да јесте, можеш да пробаш да испираш главић воденим раствором соде бикарбоне. Добро размутиш кашичицу соде бикарбоне у чаши млаке воде и онда можеш рецимо ватом да натапкаш. После немој да испираш чистом водом.

Ово знам само теоретски, да се приликом коришћења антибиотика повећава киселост организма, па вероватно и киселост женских полних органа. Можда та киселост изазива иритацију код тебе.

Сода бикарбона ће у овом случају неутралисати киселост, али верујем да би добро дошла и нека прополис крема.
Odgovori