Rezultati spermiograma

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 27, 2005 10:21 am

Rezultati spermiograma

Post od Problem »

Konacno sam dobio nalaze spermograma
Pisao sam vam vec o tom rezultatu ali sada sam konacno dobio do detalja:) (barem se nadam)

brzo progresivni 3%
progresivni 19%
slabo pokretni 62%
Nepokretni 16%

morfologija 11 (sta je to?)
okrugle celije 0.2(sta je to?)
10^6 ml fsc <0.5 (a sta je tek to?)
7.500.000 spermatozoida po 1ml

Opet da naglasim da je to prvi test i da uskoro radim drugi, samo me zanima da li neko mzoe da mi pojasni sta je morfologija, okrugle celije, fsc itd
Znam da je neophodno imati barem 20.000.000 spermatozoida od cega je 50% pokretno(a da li se i ovi slabo pokretni tu ubrajaju?)
Aj ako ima neko vremena please neka na brzaka objasni:)
Hvala unapred
Natasa i Mico
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 01, 2005 8:31 pm

Post od Natasa i Mico »

Moj muz ima digagnozu -azospermija- s tim sto je pre dve godine imao milion od toga normalnih 67%, a pokretljivih po neki i sada odjednom nema nista. Radili smo vestacku i tada punkciju i tu nije bilo nista a od biopsije smo odustali nadajuci se da nekako popravimo spermogram. Jedino sto znamo je da nema nikakvih bakterija pa vas molimo da nam preporucite nekog urologa. Isto tako smo culi za novi lek -proxet pul- pa nam recite da li ima svrhe da ga uzimamo bez konsultacije sa urologom. Natasa i Mico
Moj muz ima diagnozu -azospermija- intresuje nas novi lek -proxet pul- koliko je uspesan u ovakvim slucajevima i da li da ga koristi. Molila bih i preporuku za urologa.Natasa
Dr.VinkaVukotic
Saradnik
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr.VinkaVukotic »

Azoospermia je ozbiljna dijagnoza koja zahteva ozbiljno ispitivanje i terapiju. Zbog toga je zaista neophodno da se obratite urologu koji se bavi problemom muške neplodnosti.
Mi to radimo u ordinaciji, ali se time bavi i nekoliko urologa u KC ako vam to vise odgovara.
Proxeed, na koji preptpostavljam da ste mislili, nije lek izbora u slucaju azoospermije.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 27, 2005 10:21 am

Post od Problem »

Dobro, zasto se meni ne odgovori na temu? :oops: :cry:
Naćka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2012 3:15 pm

Re: Rezultati spermiograma

Post od Naćka »

Opet je MM radio spermogram.Sve nule na njemu.Doktor mu je izbacio vitamin E i dao mu FERTIL PLUS i KLOMIFEN.Ima li iko iskustva sa fertil plus?Kontrola opet za 2 mjeseca
Odgovori