Cudan problem
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Cudan problem
Pozdrav svima. Imam 19 godina i imao sam prelom potkolenice pre 3 godine. Od tada nisam bio mnogo fizicki aktivan, mada nisam ni sedeo ceo dan... Od kad sam poceo malo aktivnije da se bavim sportom, primetio sam da kada trcim nekoliko dana za redom (ili sa danom pauze izmedju) pocnem da osecam jak bol u toj potkolenici, a takodje i u drugoj samo slabije. Pocnem da osecam bol i pri obicnom hodanju i to traje i nekoliko dana nakon sto prestanem sa trcanjem. Sta da radim ?
Re: Cudan problem
Провери да ли имаш равне или спуштене табане.
Осим тога, лоше патике могу да ти направе велики проблем.
Трчање по бетону такође може да изазове болове у потколеницама и треба га избегавати.
Колико си висок и тежак?
Осим тога, лоше патике могу да ти направе велики проблем.
Трчање по бетону такође може да изазове болове у потколеницама и треба га избегавати.
Колико си висок и тежак?
Ne verujem da imam ravne tabane jer sam imao kontrole kao (svako) dete i nista mi nisu rekli, a i ranije kao dete sam po ceo dan trcao i nista mi nije smetalo...
Sto se tice patika, dva razlicita para sam koristio (razlicitog oblika) i nisam osetio razliku.
Ne trcim po betonu vec po stazi za trcanje (meksa je).
Oko 185 cm i 75 kg...
Zanima me takodje da li smem da ignorisem bol ?
Sto se tice patika, dva razlicita para sam koristio (razlicitog oblika) i nisam osetio razliku.
Ne trcim po betonu vec po stazi za trcanje (meksa je).
Oko 185 cm i 75 kg...
Zanima me takodje da li smem da ignorisem bol ?
Бол можеш да игноришеш само ако знаш узрок. Знаш како кажу: кишобран понеси када кише не пада, а када пада - како хоћеш. Ако знаш од чега је бол, онда ради како хоћеш јер знаш последице. Ако не знаш узрок бола, онда није паметно игнорисати сигнале које организам шаље.
Да ли трчиш на прстима, пети или целим табаном?
Да ли трчиш на прстима, пети или целим табаном?
Пробај на прстима. Само обрати пажњу на концентрацију да се не сломаташ. Ја сам трчао по земљи искључиво на прстима. Одлично је за цело стопало, али мораш да пазиш куда трчиш.