astrofican bubreg odstraniti ili ne

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
smolwil1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 4:54 pm

astrofican bubreg odstraniti ili ne

Post od smolwil1982 »

Postovani radijo sam ct bubrega urografija takozvana i ovo su rezultati nalaza pa ako mozete da mi kazete sta vi sve mislite o ovom.u bazalnim delovima pluca i pleuralnim prostorima nisu uocene patoloske promjene.jetra je uredne velicine, homogena bez fokalnih promena i bezprosirenih intrahepaticnih zucnih puteva.pregledom zucne kese slezene ,pankreasa,i nadbubrega dobijen nalaz u fizoloskim granicama.desni bubreg kompenzatorno uvecan,uredne debljine parenhima bez zastojnih promena i kalkuloze,levi bubreg astrofican neravnih kontura .u odlozenoj fazi oba bubrega luce pravovremeno nema promjena, na pijelokalkiksnom sistemu desnog bubrega.blago dilatiran pijelokaliksni sistem lijevog bubrega oba uretera se prate cijelom duzinom uredne sirine lumena i bez defekata u punjenju. mokracna besika pravilnih kontura i bez defekata u punjenju.u retroperitoneumu nema uvecanih limfnig cvorova nema slobodne tecnosti u abdomenu.

ovako mi je taj nalaz a isao sam i kod doktora urologa on kaze da je bubreg sasucen da ga sano krv odrzava u zivotu i da on nesta malo obavlja funkciju.kaze da ga sad zasad ne diram samo da pratim pritisak ako bude visok da onda ga radim a ja imam bolove u ledjima nisu nepodnosljivi bolovi kao bol neki tupi.volijo bi i vase misljenje o svemu ovom dali ga ostraniti ili ne
samo da napomenem ovo je pisani nalaz sto sam vam napisao snimak na cd-u jos uvek nisam dobijo iako su rekli da ce ga poslat na kucnu adresu ovaj snimak ct sam radijo 12 .10.2012.unapred hvala na odgovoru
:)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: astrofican bubreg odstraniti ili ne

Post od Dr011 »

kao sto je rekao i taj urolog, za sad to treba samo pratiti, obavljaj povremeno ultrazvucne kontrole, pa ako jednog dana bude pravio neki problem da se u tom slucaju odstrani, a dok ne smeta ne dirati...inace bol u ledjima moze poticati i od nekih drugih uzroka, sam atrofican bubreg ne bi trebalo do toga da dovodi...
smolwil1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 4:54 pm

Re: astrofican bubreg odstraniti ili ne

Post od smolwil1982 »

postovani imao sam ovih dana problem sa bubregom sad sa uz dosao i predlozeno je da radim dmsa vase misljenje o svemu evo nalaz uz idem samo za ovaj sto je u problemu ,lijevi bubreg kk promjera 82mm,uredne debljine parenhima ,kokoji je hiperehogen,bez jasne granice kortikomed,zbrosane morfologije sa dilatacijom pjelona do 10mm.m.besika uredna.prostsatoliti sta je to moze malo jasnije tumacenje sta je dilatacija pjelona,predlozeno dmsa dali to raditi ,da napomenem da je desni bubreg urednog oblika ,polozaja,kk promjera do 120 mmocuvanog parenhima bez dilatacije pk sistema uz par mikrolita do 4 mm,sta mi je ciniti .sta je taj dmsa i misljenje .hvala unapred
Odgovori