Поздрав.
Пре недељу дана сам имао незгоду и ударио сам песницом у шипку. Одмах ми се појавио оток и нисам могао да формирам песницу. Сутрадан сам отишао у ургентни где су ми урађени снимци међутим доктор није могао са сигурношћу да одреди да ли се ради о прелому. За сваки случај ми је ставио гипс са доње стране у положају као да држим лопту и заказао преглед и ново снимање за 5 дана. Ја сам морао хитно на пут и нисам стигао да одем. Данас сам скинуо и променио завоје због незгоде и држао руку слободну једно сат времена. Још ми није спласнуо оток и не могу да савијем кажипрст до краја али могу нормално да га померам као и зглоб који је наводно поломљен. Зато сам помислио да није у питању ишчашење јер све указује на њега. Боја коже жућкаста, зглоб није у правилном положају, оток.. Наравно боли ме при неком већем померању. Сад ми је опет увијена рука како је и била. Извињавам се на овом роману али сам забринут. Пошто ако је у питању ишчашење требало га наместити много раније. Занима ме ваше мишљење. Хвала.
прелом/ишчашење зглоба
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: прелом/ишчашење зглоба
Idite na pregled i novo snimanje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 29, 2013 8:18 pm
Проблем је што сам ја још на путу и нећу се враћати до 7. Не знам шта ћу..
Poštovani
ako je iščašenje i ako nije namešteno potrebno je odmah da se namesti čak i ako treba da se operiše.Iščašenja prstiju ili dela prstiju šake koja se ne nameste unutar prvih 16 sati mogu imati ozbiljne komplikacije po dalju funkciju.
Za dalje mišljenje morate se pregledati kod specijaliste
S poštovanjem
Doc.dr Dušan Marić
specijalista ortopedije
www.ortopedijamd.rs
ako je iščašenje i ako nije namešteno potrebno je odmah da se namesti čak i ako treba da se operiše.Iščašenja prstiju ili dela prstiju šake koja se ne nameste unutar prvih 16 sati mogu imati ozbiljne komplikacije po dalju funkciju.
Za dalje mišljenje morate se pregledati kod specijaliste
S poštovanjem
Doc.dr Dušan Marić
specijalista ortopedije
www.ortopedijamd.rs