LOM POTKOLENICE I NIKAKAV OPORAVAK

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
dedicwlw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2012 11:43 am

LOM POTKOLENICE I NIKAKAV OPORAVAK

Post od dedicwlw »

postovani ,smogno snage da vam se izjadam,slomio sam u nesreci potkolenicu na dva mjesta tj dole iznad clanka i spod kolena,tj valjda kako kazu dupli prelom ,nisam doktor pa neznam,ali znam da je bilo ovako...smjestili me u bolnicu i rekli hitna operacija i stavili mi gips gore skroz iznad kolena,dabi svaki dan mi ranu koja ja je bila cistili i ponovo previjali,i svaki dan mi govorili nemoj nista jest danas te operisemo,i tako 5 dana svaki dan dabi na kraju 6 dan rekli znas pustamo te kuci nemozemo te operisat nije meko tkivo zaraslo pa ko fol neznaju oni staje ispod,i tako oni mene otpustise kuci i u gipsu sa nogom i rekose dodji ti na kontrolu za 7 dana,medjutim ja na kontrolu a nema tog mog doktora pa rekose ti se naruci kad on bude,i osta ja u kuci sa nogom u gipsu jos 3 mjeseca dok ne dodje do nekog drugog doktora,koji mene pogleda i rece ,ja tebe neznam prvi put te vidim,al ipak mi pogleda nogu i napisa,noga se deformisala i rotirana potkoljenica u polje,bez znakova infekcije,i napisa mi dase javim svom doktoru ,ija dodjo do svog doktora ,koji napisa ,mjesto prjeloma cvrstvo ali snimak pokazuje nesigurno zarastanje ,i hod na stakama uz blagi oslonac,kontrola za 4 mjeseca,ljudi moji ja godinu vec na stakama hodam,nogami deformisana skracena,nogu u koljenu nemogu savit,eto moje muke,pa ko hoce nek sta pita...DRAGAN TUZLA
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: LOM POTKOLENICE I NIKAKAV OPORAVAK

Post od aa_aca »

Треба да тужиш ту гамад и тражиш одштету и да их тераш до Европског суда за људска права у Стразбуру.

Што се ноге тиче, не гине ти операција и то жешћа: сечење, ротација, продужавање. Ко то ради у ЈУ - не знам.
ducamaric
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 06, 2013 6:55 pm

Re: LOM POTKOLENICE I NIKAKAV OPORAVAK

Post od ducamaric »

Poštovai danas videh Vaš post
vidite mna prvom mestu treba da se skine gips načine detaljne procene stanja zarastanja, i uputiti Vas na tretman stimulacije zarastanja i rehabilitaciju
U našoj ustanovi gips se izbegava na svaki način stavlja se samo kad je nužno. Mislim da kod Vas treba hitno preusmriti tok lečenja ka zarastanju i korekciji deformacije. U proseku kod težih preloma skočnog zgloba koje operišemo i rehabilitujemo pacijent se vrati svakodnevnom kvalitetu života za oko 3 meseca.

VIše bi Vam mogao reći prilikom pregleda i uvida u snimke

Doc dr Dušan Marić
specijalista ortopedije

www.ortopedijamd.rs
Odgovori