MR desnog kolena govori u prilog:
1. Lezije gr. III anteriornog ukrštenog ligamenta (potpuna ili gotovo potpuna ruptura).
2. Lezija gr. I posteriornog roga medijalnog meniskusa (moguća ruptura bez znakova kontakta sa artikularnim plohama).
3. Manje količine intraartikularnog izljeva.
Ovo je rezultat magnetne rezonance mog desnog kolena koje sam povredio na fudbalskoj utakmici još 12. septembra prošle godine, pokušao sam bez doktora da mirujem pa da nastavim igranje, međutim nije se ništa poboljšavalo pa sam odlučio da ispoštujem ovu medicinsku proceduru. Dobio sam ovaj rezultat, i rečeno mi je da nije moguće lečiti ovako bez operacije i da je potreban hiruški zahvat. Ali toga sam se pribojavao jer nikada nisam ništa operisao, i pomalo me hvata strah, rečeno mi je da ide artroskopski i da neću ništa osjećati. E sada mene interesuje ovo:Kakva je moja povreda, kako ide oporavak i da li ću se ja moći ponovo baviti fudbalom bez kojeg svoj život ne mogu zamisliti? Jer stvarno se ne razumijem u ovu medicinsku texnologiju, pa bih volio da mi vi malo bolje pojasnite stanje moje povrede. Inače 1993. sam godište, nastanjen u RS (Doboj).
Unaprijed zahvalan! Lijep Pozdrav!
Povreda desnog kolena
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:54 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:54 pm
Re: Povreda desnog kolena
Jel ima specijalista za ovo, ja čekam odg
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Posto zivot ne mozes da zamislis bez fudbala,operacija ti je neophodna da bi mogao da igras.Artroskopski zahvat podrazumeva dva mala reza u predelu kolena gde ti nekim spravicama odrade povezivanje pokidanog ligamenta i ostalo sto treba a posle operacije sledi oporavak,rehabilitacija i onda treninzi i vracanje fudbalu.Koliko oporavak traje,nezahvalno je reci jer je ti individualna stvar al moras biti strpljiv
Poštovani
Vama svakako ima pomoći.
U slučaju da ste aktivni sportista i život VAm zavisi od intenzivne fizičke aktivnosti svakako VAm preporučujemo ligamentoplastiku LCA ( transplantacija ligamenta).
U slučaju da ste haker (šala !) i da niste dosta aktivni , VAše koleno se može spremiti da bude izrazito zavodoljvajuće za svakodnevni kvalitet života i fizičku aktivnost.
Sama operacija jeste rutinska metoda i u proseku se posle operativnog lečenja pacijent vraća za oko 6 nedelja u približno normalan kvalitet života.
U slučajevima bez operacije dovoljno je oko 6-8 nedelja da se koleno prilagodi novonastalnoj situaciji, ali se mora trajno vežbati po savettima bar 3 meseca.
Pozdrav
www.ortopedijamd.rs
Vama svakako ima pomoći.
U slučaju da ste aktivni sportista i život VAm zavisi od intenzivne fizičke aktivnosti svakako VAm preporučujemo ligamentoplastiku LCA ( transplantacija ligamenta).
U slučaju da ste haker (šala !) i da niste dosta aktivni , VAše koleno se može spremiti da bude izrazito zavodoljvajuće za svakodnevni kvalitet života i fizičku aktivnost.
Sama operacija jeste rutinska metoda i u proseku se posle operativnog lečenja pacijent vraća za oko 6 nedelja u približno normalan kvalitet života.
U slučajevima bez operacije dovoljno je oko 6-8 nedelja da se koleno prilagodi novonastalnoj situaciji, ali se mora trajno vežbati po savettima bar 3 meseca.
Pozdrav
www.ortopedijamd.rs