Pomagajte ljudi ! Nesto mi raste na uvu !

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Svetislav Arbutina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 28, 2013 9:37 pm

Pomagajte ljudi ! Nesto mi raste na uvu !

Post od Svetislav Arbutina »

Slika Pozdrav ,recite mi jednu stvar, godinu dana imam nesto na uvu (mozete da vidite na slici sta je ) ,ne boli me ,ali cini mi se kako malo po malo raste ,mozete li da mi kazete sta moze da bude u pitanju ? Masno tkivo ili nesto drugo ? Hvala
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Re: Pomagajte ljudi ! Nesto mi raste na uvu !

Post od patka »

Meni lici na keloid.
Svetislav Arbutina
Novi član
Novi član

Hvala ,svaki odgovor mi puno znaci ,voleo bi kada bi mi neko rekao takodje koliko bi otprilike moglo da kosta uklanjanje na privatnim klinikama ,i koje klinike se bave skidanjem ovoga sta god da je .Dakle bio bi jako zahvalan kada bi mi neko rekao sta je ovo ,i koliko kosta cena skidanja ovoga ,sta god da je .HVALA !
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član

Post od patka »

Ako imas knjizicu odes kod lekara opste prakse, trazis uput za Zvecansku (plasticna hirurgija) ili na VMA tamo su isto prilicno dobri. Keloid ima cesto recidiv pa je i nakon hiruske intervencije potrebna nega i prevencija u vidu silikonskih flastera, gelova za keloide sa kojom tretriras to mesto nakod toga neki duzi period. Tacan mehanizam nastajanja keloida nikad nije ustanovljen ali postoje osnovane sumnje da postoje genetske predekspozicije za njegovo stvaranje.

Ne postoji ni jedan poseban terapijski modalitet koji se može primeniti kod svakog pacijenta. Lečenje zavisi od starosti pacijenta, veličine promena, ali i od efekta prethodnih terapija.

Mozes da odes i prvo do dermatologa (za njega ti ne treba uput) da dobijes dijagnozu i eventualno da ti predlozi neku alternativu hirurgu ali manje invazivne metode su dugotrajan i neizvestan proces u smislu dobijanja zadovoljavajucih rezultata.
Svetislav Arbutina
Novi član
Novi član

Zahvaljujem na savetu ,ali insistiram na privatnim klinikama ,jer mi je dosta prljavih smrdljivih domova zdravlja u kojima cekam satima i satima u neljudskim uslovima ne bi li dosao na red ,a i kada dodjem ,nadrndana medicinska sestra koja lici na mesavinu Ruskog kosmonauta ,Japanskog dzudiste i Kazahsanskog molera trazi jos jedan papir ,pa kada dobijem taj papir onda mi traze jos jedan i jos jedan itd..Tako da zaista nisam rasplozen za svo to drndanje .. Od naseg drzavnog zdravstva sam odavno digao ruke ,kada sam shvatio da ljude tretiraju kao stoku,zato cu sada lepo da platim ,ali da prodjem kao covek ne kao stoka .. Tako da mi svaka informacija vezana za ovu izraslinu jako znaci ,posebno ako mi kazete gde rade taj tip operacija i koliko bi mi uzeli... Hvala !
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član

Post od patka »

Zao mi je zbog loseg iskustva ali ne treba generalizovati. Bitna je strucnost hirurga pre svega, u ovakvim stvarima pare nisu garant dobro uradjenog posla, mogu da pomognu ali nisu od presudnog znacaja.

U Domu zdravlja imas posla taman toliko da ti lekar da plavi uput za plasticnog hirurga i to je to. Posle ides tamo na pregled i dogovor sta dalje, stvarno ne bi trebalo da bude komplikacija, mozda malo budes cekao ali nece ti izaci Alien iz uveta vec je problem vise estetske prirode. Po meni vredi pokusati, ne kosta nista, a i u svakom slucaju dobijes vise misljenja sto je uvek pozeljno. Mislim da mozes i da platis na VMA kao civil i da ces tad imati tretman kakav zelis. Od privatnih klinika imam iskustvo samo sa Mensanom na B.Brdu i to jako lose, mnogo sam bolje posle prosao u Zvecanskoj gde nisam nista platio a gde su popravljali brljotine sa privatne klinike. Takodje hvale Dr Colica od privatnika ali nisam imao iskustvo sa njegovom klinikom, izguglaj malo ali opet imaj u vidu i da je najbolji hirurg na svetu kome si platio gomilu para, priroda keloida je takva da nema garancija po pitanju recidiva.

Sta god da odlucis, zelim ti srecu. Pozdrav.
Odgovori