Ceste upale grla - zasto ?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
ras84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 5:35 pm

Ceste upale grla - zasto ?

Post od ras84 »

Postovanje,

Ukratko cu objasniti svoj problem,pa ako neko ima da me posavetuje bi bih mu jako zahvalan. Od pre 3-4 godine imam jako osetljivo grlo. Godisnje me sigurno zaboli sto jace sto slabije najmanje 4-5 puta. Nekad to bude samo upala grla (zdrela) a nekada i gnojna upala krajnika. Uglavnom najvise puta se upali levi karjnik ili leva strana grla, a pre nego to ce me yaboliti imam konstantan osecaj kao da me nesto "grebucka" u predelu uha i karnika, tu negde na prelazu, ne mogu ni ja da ocenim tacno. Isao sam na preglede uha, grla i nosa, cak sam radio i bris grla i nosa, medjutim nisu mi otkrili nikakvu bakteriju (ovo sam radio pod upalom grla). Lekar mi je dao samo Tantum Verde sprej po 3x dnevno da koristim i pijem B Komplex,ako nije to neka klasicna upala i da ispijem dve kutije Doxicilina. Sta bi sad to moblo da bude tako ceste upale nije mi nikako jasno, jer am bio ubedjena da psotoji neka bakterija koja se ugnezdila u grlo i stalno pravi problem...
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Ceste upale grla - zasto ?

Post od milanche_srb »

Verovatno je u pitanju rekurentni tonzilitis. Ponovo se konsultujte sa vasim orl lekarom jer biste mogli biti kandidat za tonzilektomiju.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
kiki_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 11:24 pm

Post od kiki_85 »

za slucaj da jos nisi resio problem.

da li dises mozda vise na usta nego sto bi trebalo? zbog zapusenosti nosa ili nekog drugog razloga.

ja imam slican problem, 3-4 puta godisnje upala zdrela koje se posle stalno "popnu" na negde na nos i krene curenje nosa par dana.. hteo sam vaditi krajnike ali je lekar rekao (od 3 lekara 2 su rekla da su za vadjenje a 3. je rekao ovo i nisam ih izvadio) da je moguce da je taj problem posledica toga sto disem vise na usta nego sto bi trebalo. imam konstanto otecenu sluznicu u nosu i prolazi nedovoljno vazduha pa moram i na usta disati..
od kad mi je rekao ta je to moguci uzrok osetljivog grla, pokusavam da disem sto vise na nos, na silu, i bolje je.. pre sam uvek osecao makar mali bol u grlu, a sad neko vreme ne osecam uopste.
ras84
Novi član
Novi član

Post od ras84 »

pa nisam pimetio,ali moguce jer,posto imam blagu devijaciju leve nosdrve dore pri celu, tako da nista nije iskljuceno. pokusacu da disem vise na nos da vidim kako ce onda biti, usvakom slucaju hvala za info :)
kiki_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 11:24 pm

Post od kiki_85 »

molim.

ne znam, ta devijacija ti je prisutna od malena kako kontam, mada moguce da ti je opao imunitet
u to vreme kad su te te upale pocele zezati..

zaboravio sam jos nesto, uzmi propolis kapi i uzimaj ih sa medom (nikao sa secerom) ja uzimam i te kapi vec neko vreme, 3 puta na dan i pijem caj od koprive (caj pijem za neke druge probleme, ali je dobar valjda i za krajnike)
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Post od gerda »

Da i ja kažem nešto.Desi mi se da jednom godišnje osetim bol u grlu i odmah uzmem propolis kapi pijem ih 3xpo 30 kapi na kašiku sa čajem.A probaj i ispiranje grla sa čajem od žalfije.čaj se skuva i grgutaš :) pa izbaciš nepopiješ Meni to pomaže.A uzrok tome mora reći lekar kod koga odlaziš.Eto pokušaj.
ras84
Novi član
Novi član

Post od ras84 »

hvala ljudi za predloge i savete,pokusacu sa kapima,taman sada kad je opet pocelo sa prehladama .....nadam se da biti bolje ;)
henta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 28, 2013 9:08 am

Post od henta »

Ako ima neko dobar savjet molim da pomogne;prvi put grlo me zaboljelo u februaru dobio sam xiclav popio sam 5,6 tableta samo, koristio septolete i to mi je brzo proslo nisam popio cijelu terapiju mozda je ovdje nastala greska,,zatim me opet grlo zaboljelo u martu vrlo jaka upala dobio sam prvo xiclav 2 ili 3 dana,nije mi nista pomogao zatim sam dobio inekcije geramicin uz xiclav 2 dana, inekcije sam udarao 3 dana po dva puta u jutro i na vece i poslije dobio sam kombinaciju pencilin i geramicin s tim da sam udarao sve u jutro dobio sam 7 pencilina i jos 3 geramicina,,osjecao sam se puno bolje grlo me prestalo boliti nakon pencilina i dobio sam poslije pencilina extencilin zastitnu inekciju 3 komada da udarim svakko 3 sedmice ja sam udario 2 extencilina i ponovo me uhvatila upala grla sada pijem ospen popio sam do sada 11 tableta ali nema nekog velikog pomaka,,izvadio sam bris grla i nosa nalaz mi jos nije gotov a inace kada sam imao 7 godina imao sam bakteriju u grlu i uspio sam je izlijeciti ospen sirupom,,ne znam ziv sta da radim moze li neki savjet???postoje li neki jaci i bolji antibiotici i inekcije od ovoga sto sam koristio....unaprijed hvala na odgovorima...
Odgovori