Fleke od sunca

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Jelena12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 20, 2013 10:10 pm

Fleke od sunca

Post od Jelena12 »

Molim Vas za odgovor. Svetlije sam puti. Prosle godine sam pred leto isla postepeno u solarijum, bukvalno nekad i samo 2 - 3 minuta, a kasnije malo vise, nakon leta sam opet otisla na 5 min. i pojavile su mi se crvene fleke na pregibima obe ruke sa unutrasnje strane i jedna na vratu. One su uzasno svrbele. Sad kako je doslo lepo vreme obukla sam kratke rukave i otisla u setnju kad ono opet crvene fleke, pomagajte, sta da radim, sta to moze da bude...( da napomenem da se vec dugo borim sa bradavicama na rukama i isusenom kozom, mozda je sve to na neki nacin povezano)Unapred zahvalna.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Fleke od sunca

Post od aa_aca »

Треба да избегаваш соларијуме док се не спроведе строга контрола истих. То ће вероватно да буде - никада. Користе се старе и истрошене УВ лампе и могу да буду веома опасне, а нема начина да провериш у каквом су стању.

Брадавице покушај да решиш домаћим препаратом од белога лука и комовице. Рецепт имаш на мом сајту w w w . a c a . r s . Препарат је одличан за имунитет против вируса, а пошто су брадавице вирусног порекла можда будеш имала ефекта на дуже стазе. Ако ти и не помогне против брадавица, бар више нећеш боловати од прехладе и грипа. :D

Пиј више воде и једи више воћа, па ти се можда кожа поправи.

Црвене флеке пробај да мажеш "Прополис кремом" коју прави "Пчеларска кућа Ковачевић". Може да се купи по продавницама здраве хране.
Odgovori