Gljivicna oboljenja, lecenje i posledice

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
infekto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:56 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Gljivicna oboljenja, lecenje i posledice

Post od infekto »

Jednom prilikom smo zhena i ja, oboje "zaradili" gljivichno oboljenje, s tim shto nisam siguran koje su gljivice tachan uzrochnik. Nakon terapije vaginaletama, njom se infekcija povukla, pa ponovo vratila, dok sam ja uspeo da zaustavim infekciju (bar se nadam). Spolja nemam vidljivih tragova oboljenja, ali kako da znam da se nisu proshirile na unutra? Koje tachno mogu biti posledice gljivichnih infekcija sterilitet, impotencija...? :o
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Pa to je najverovatnije bila kandida.
Sigurno se nije proširila unutra jer se to ne dešava kod ljudi sa normalnim imunitetom. Zabeleženi su ti neki hronični gljivični prostatitisi, ali to je vrlo retko i rezervisano za ljude u poznim godinama ili sa teškim poremećajima imuniteta.
Do steriliteta kandida ne može da dovede.
Ako mislite da imate tu gljivicu, potrebno je da i vi i vaša žena uradite briseve i da se istovremeno lečite ukoliko brisevi pokažu da makar jedno od vas ima kandidu, a za vreme terapije da se uzdržavate od seksa, ili da obavezno koristite kondom.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
infekto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:56 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od infekto »

:) hvala puno, davicu te ja josh ne brini.
Odgovori