Enterococcus faecalis - Molim za pomoc!

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ivan_MR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 16, 2013 11:56 am

Enterococcus faecalis - Molim za pomoc!

Post od Ivan_MR »

Dobar dan, imam jedno pitanje.

Pojavile su mi se neke crvene tackice na glansu, i nakon testiranja brisa sa glansa, nadjen mi je izolovan Enterococcus faecalis (mikoloskom kulturom gljive nisu izolovane), a po antibiogramu pise da je senzitivna(S) na
Ampicilin, Ciproflosacin, Vankomicin, Doksiciklin, Eritromicin i Hloramfenikol.
Posto sam dugo cekao na pregled i na testiranje, i sad opet moram da cekam da bi doktor pregledao ovo i prepisao terapiju, da li mozete da mi na osnovu ovoga kazete sta i koliko dana da pijem i da li da mazem neku kremu, mast?
Nisam alergican na nijedan antibiotik.

Hvala Vam unapred.

Slika
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Enterococcus faecalis - Molim za pomoc!

Post od aa_aca »

Антибиотик не можеш да добијеш без рецепта.

У међувремену можеш да се испираш раствором соде бикарбоне: узвршена кашичица соде бикарбоне на чашу топле воде. Можеш ватом да натапкаваш кожу или да умачеш у чашу и тако неколико пута дневно.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Da li si imao nezaštićene seksualne odnose? Pogotovo analni?
I da, antibiotik ćeš teško dobiti u apoteci, samo možda ako baš znaš nekog.
Ako imaš uslova, plati negde privatno pregled da ti doktor izabere lek i to napiše, sa tim izveštajem ćeš moći da kupiš natibiotik.
Ivan_MR
Novi član
Novi član

Post od Ivan_MR »

Hvala na odgovorima!
@Dejan - Da, i jedno i drugo. Nesmotreno s moje strane.
Ne znam da li soda bikarbona dovoljno ili jos i neku kremu, mast da stavljam?
Malopre sam bio do apoteke i apotekarka mi na osnovu ovog nalaza sto sam joj pokazao predlozi da pijem Pentrexyl od 500mg (i prodala mi, bez ikakvog recepta), ali da ne sme da mi kaze koliko dugo da ga pijem... Ne znam da li ce on da mi zavrsi posao i koliko dugo i na koliko sati da ga pijem? Sta mislite?
Hvala jos jednom!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Најбоље прочитај упутство од Пентрексила. Доза зависи и од болести и година живота и телесне масе...........

Пентрексил ти није на списку делотворних антибиотика. Зар није могла да ти да ништа од онога са списка?!?!?!

Сода бикарбона је најбољи истребљивач гљивица и бактерија. Она прави алкалну средину у којој дотични организми не могу да живе. Наравно, ефикасна је тамо где може да продре - углавном површинске инфекције. Инфузије соде бикарбоне се дају код лечења тумора, али то је друга тема.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pentrexil je ampicilin.
Ivan_MR
Novi član
Novi član

Post od Ivan_MR »

Bio sam kod doktora... Uzeo mi je 1000 dinara da bi mi prepisao lek od 100 dinara. Mast za oci, Chloramphenicol. Mogao je neko ovde da mi predlozi neku kremu koja sadrzi nesto od navedenih stvari sa liste na koje je bakterija senzitivna. Ustedeo bih i vreme i novac. A moglo je i ono djubre od apotekarke da mi predlozi, a ne da mi uvaljuje pentraksil...
Ali eto, ako neko ima slicne probleme i antibiogram, nek kupi ovu kremu.
Pozz
Odgovori