nervus radialis ili koji već...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
KandidaT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 12:29 pm

nervus radialis ili koji već...

Post od KandidaT »

Pozdrav svima,
pre 6 meseci sam prilično žestoko slomio lakat.

dijagnoza CT:

luxatio art cubiti I sin
Fractura capitis radii sin multifragmentaris dislocata
Fractura processus coronoideus ulnae I sin

Nalaz: fraktura proksimalnog segmenta ulne - procesusa coronoideusa, sa dislokacijom koštanog ulomka (dužina 18 mm) put medijalno i anteriorno.
Na glavici eadijusa višestruka linearna fraktura bez značajnije dislokacije ulomaka.
Ostali koštani segmenti obuhvaćeni pregledom . distalni deo humerusa bez vidljivih frakturnih linija.

Finalna dijagnoza:

Fractura capitis radii multifragmentaris I. sin
Fractura processus coronoideus ulnae I. sin
Excoratio cubiti I. sin
Contusio capitis
Vlc reg parietooccipitalis
Contusio thoracis
Excoratio cruris bilateralis

(fali burzitis levog kuka)

Interesuje me koliko obično traje lečenje ovakve povrede, koji je "tempo" i količina davanja elektro terapija, i koji je uobičajeni tempo i uspeh napretka. Posle 4 meseca bolovanja, komisija me je poslala na posao, uz reči "a pa Vi ste već 4 meseca na bolovanju, to je dosta".
Konkretno me interesuje pošto me levi kuk još boli "na pritisak" (tačnije na dva mesta, imao sam modricu od oko 20 cm od ispod kuka do pola butine), da li se to prepusti pacijentu da maže hepatrombinom i posle Fastum gelom i moli Boga da prođe (dobio jednu terapiju laserom),
da li se osetljiv (gde je bio udarac) spoljni deo lakta smatra nečim što treba lečiti ili će i to vremenom proći (pitam ironično, ali ozbiljno-pretpostavljam kako bi trebalo ali ne znam da li je tretman kakav ja imam uobičajen u Srbiji, i da li sam ja očekivao previše), a da ga ja do tad sklanjam od prolaznika,
i ono najbitnije, meni bar - ujutro i dalje ne mogu da stisnem normalno pesnicu (fali 1 prst), što se u toku dana popravi, ali imam "onaj" utisak da je utrnuta ruka kad je stisnem (odnosno prsti, obično od malog do srednjeg, ponekad umesto malog, kažiprst), a ako je jače stisnem, trese se (verovatno samo nedostatak snage), i ovde me interesuje, da li je "normalno" tražiti od fizijatra da se dobije još koji tretman ultrazvukom (koliko sam shvatio, ožiljno tkivo verovatno pritiska nerv, mislim da nije nešto ozbiljnije o čemu sam čitao jer moja snaga ipak vremenom raste, ali polako, i ne atrofira ruka).
Ako treba još informacija, samo pitajte. Zakretanje šake, lakta i ramena još nije dobro, ali napredujem nekim tempom (savijanje je recimo gotovo, pružanje 20 step fali, oko 10 kad se ugreje, uvrtanje šake po 40 step u oba smera...)
I da, naravno da je to "dominantna" (meni leva) ruka :)

Hvala
KandidaT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 12:29 pm

Re: nervus radialis ili koji već...

Post od KandidaT »

Poštovani (bilo ko sa moderator/administrator pravima),
da ne bi moja tema i dalje prljala ovaj forum, zamolio sam (preko funkcije "Prijavi post"), da se obriše, pošto očigledno neće biti odgovoreno.
Pretpostavljam da te poruke niko ne čita?

Iako nije odgovoreno, meni je to odgovor, baš onakav kakav sam i pretpostavljao da će biti.

Hvala
Odgovori