Borelioza - ujed krpelja
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Borelioza - ujed krpelja
U julu prosle godine me je nesto u noci capilo za butinu. Svrbelo me je citav jedan dan i svrab je prosao. Sve do pre par nedelja na tom mestu sam imala jednu tackicu, nikakvo crvenilo, nikakav svrab. E onda je pocela da raste neka loptica na tom mestu, i citav taj krug je pocrveneo. Jutros sam bila kod dermatologa i on mi je rekao da je to tipicno za ujed krpelja i boreliozu. Dobila sam antibiotike (deset dana). E sad mene interesuje (a kao laik to ne razumem) kako to da je od ujeda do povetka tegoba proslo citavih osam meseci, zar to nije predug period? Da li postoje neki testovi kojim se ta dijagnoza postavlja jer je meni doktor samo na osnovu toga sto je video postavio dijagnozu? Ako bi neko od vas mogao da mi odgovori ja bih mu bila zahvalna. Hvala u napred.
Re: Borelioza - ujed krpelja
То се лако може установити вађењем крви и провером на борелију.
Povratka kakvih tegoba?
Htela sam da napisem do pocetka tegoba (tipa: crvenilo, bol...). Brzo pisala, bez provere na kraju...
Pa ja ga danas pitam da li moze putem krvi da se to proveri a on mi rece da je rano, da je bolest u prvoj fazi i da se tada putem krvi nista ne moze videti.
Pa ja ga danas pitam da li moze putem krvi da se to proveri a on mi rece da je rano, da je bolest u prvoj fazi i da se tada putem krvi nista ne moze videti.
Довољно је да прође месец дана од уједа, ако ме сећање не вара.
Bila jutros kod drugog dermatologa, dala krv i analiza ce biti uradjena. Sad cekam rezultate...
То је посао за инфектолога. Како је дерматолог могао да изда упут за анализу крви на борелију?!
Pojma nemam, ovde valjda moze (u Svici)...