Visoka ureja

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
Treninggg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 11:20 am

Visoka ureja

Post od Treninggg »

Postovanje. :)

Idem u teretanu, treniram dosta jako, 7 puta u 7 dana, kardio mi je ujutro 1h, popodne mi je 1h dizanje tegova.
Vadio sam prvi put nalaze pre 2 meseca, nakon 6 meseci aktivnog treniranja. Nabacio sam sa 75kg, 96kg ciste misicne mase uz jaku ishranu na proteinima naravno i tako sam bio jetru opteretio, a i bubrege.

Kada sam izvukao nalaze, kreatinin mi je bio 117,5 , u granicama normale, posto je maximum 120, a ureja mi je bila 9,7, povisena, jer je granica do 8,7 .
Jetra je bila katastrofa.

Napravio sam mesec dana pauzu, manje obroka, sa 9 sam spustio sa 5-6, smanjio sam isto tako unos proteina ali ureja mi je ovog puta opet bila visoka, tacnije, visocija, umjesto 9,7 dosla je na 10,7 ...
A jetra se vratila u granicama normale.

Nemam nikakvih zdravstvenih problema, ni prehlade, ni urin mi nije promenio boju, ne osecam bol nikakav kod bubrega, pijem velike kolicine vode, koristim kreatin/proteine/preworkout neurocore/zma .

Interesuje me da li neko moze da mi kaze do koje granice smem da idem sa urejom, a da ne bude "ostecenja" bubrega ili nesto jos gore?
I da li ureja pokazuje ostecenje bubrega ili kreatinin ili nesto trece mozda?

Da bih smanjio ureju, vjerujem da je neophodno smanjiti unos proteina?

PS.
Imam 96kg, a dnevni unos proteina mi je izmedju 200-250gr racunajuci hranu i suplimente.

Hvala vam puno. :)
Treninggg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 11:20 am

Re: Visoka ureja

Post od Treninggg »

Upravo sam dobio i 3 po redu nalaze.

Ureja mi se smanjila, na 9,7 je ali mi je kreatinin skocio na 155, a maximum je 120.

Kreatinin je najvjerovatnije skocio jer sam opet poceo da koristim kreatin i pwo sa kreatinom, tako da njega izbacim i kreatinin ce da se spusti?

:)
Odgovori