Postovani,imam 24 godine i pre par dana mi se desilo posle voznje motora na hladnom, da mi levi testis nije stojao prirodno kako treba tj. vertikalno se malo izokrenuo....rukom sam ga vratio i sada je sve ok......nisam imao nikakve bolove...
To mi se desilo i pre godinu dve samo sa drugim testisom i isto sam rucno samo vratio testis malo i sve je bilo ok...
Citao sam dosta o torziji testisa,pa sam video ta je to uvrtanje testisa oko ose i praceno je velikim bolovima....
Da li mozete da me posavetujete sta je ovo kod mene u pitanju i da li da se javim urologu....jer je znaci kod mene u pitanju vertikalno okretanje testisa i nisam imao nikakve bolove...cak je znaci ovo posle voznje motora trajala nekih 2,3 sata pa sam tek okrenuo testis i vratio u normalan polozaj..
Uvrtanje testisa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Uvrtanje testisa
nekad se samo uvije malo zbog refleksne kontrakcije misica kremastera ili mosnica...bitno je da se to odmah vrati u normalan polozaj...opasno je kad se uvrne u vecoj meri, jer se time prekine normalna cirkulacija testisa, i to stanje se mora resiti u okviru prvih par sati po uvrtanju, ako ti se desi da se uvrne i ne moze se lako vratiti u normalu javi se u tom slucaju odmah na pregled...mozes obaviti i jedan redovan pregled da se vidi da li je inace sve u redu sa testisima...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 7:53 pm
Re: Uvrtanje testisa
dr011 hvala na odgovoru....otisao sam kod urologa neposredno posle postavljanja pitanja i uradio sam ultrazvuk testisa i pregled testisa i sve je super....samo sam rekao da mi se to desilo i on mi je rekao da je to takozvana sub torzija testisa ako sam dobro zapamtio i da to moze da se desi nekada kada se vozi motor ili bicikl i da je bitno da se vrati kao sto sam ja uradio,ali da ako se nose sleep bokserice koje drze testise u jednom polozaju i ako se izbegava voznja po hladnom vremenu da ce mi se to jako tesko desavati..Pozdrav, i hvala jos jednom na odgovoru..