Mr pregled cervikalnog segmenta kicmenog stuba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
aNGRY
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 05, 2013 2:32 pm

Mr pregled cervikalnog segmenta kicmenog stuba

Post od aNGRY »

Pozdrav svima...Da li mi neko moze protumaciti nalaz MR vratnog dela kicme i da li mi moze reci da od ovoga mogu imati neprestan i konstatan pritisak u glavi, krckanje u vratu i osecaj pomeranja i pucanja prsljenova, pogotovo kod savijanja glave ka ramenima... Dok sedim pri malim pokretima glave osecam pucanje prsljenova.Non stop mi je hladno i pri budjenju mi je obavezno jedna ruka utrnula bila u kojem kog polozaju.Ovo je nalaz od 25.2. meni je sve gore i gore jedva funkcionisem imam ogroman pritisak u glavi. Radjen je i mr glave na kojem je sve ok sa urodjenom hipoplazijom. Lutam od lekara do lekara svi pricaju kako je na nervnoj bazi a ja ne mogu da se sastavim sa zivotom. Iskreno ne znam koliko cu jos moci da trpim bolove koliko god pesimisicki zvucalo.. |Molim za pomoc.

ispravljena cervikalna lordoza... Prsljenska tela su odgovarajucih visinskih promera, neizmenjenih IS kostane srzi sa znacima diskretne incipijentne unkovertebralne i retrokorporalne osteofitoze... Zakljucak: Znaci diskretne incipijentne unkovertebralne i retrokorporalne osteofitoze, preostali nalaz u fizioloskim granicama.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Mr pregled cervikalnog segmenta kicmenog stuba

Post od terapeut »

Nalaz je potpuno neubedljiv za simptome koje osecate,ali MR i ono kako se vi osecate ne mora da ima mnogo veze.
U svojoj karijeri sam imala nekoliko pacijenata kojima je verifikovana nenormalno velika diskus hernija na MR-u ,a oni nikakvie simptome nisu imali.
Najbolje bi bilo da vas pogleda dobar fizioterapeut i da na osnovu svog nalaza da savet sta dalje.
Odgovori