Nakon drugog odlaska lekaru (kad je konacno utvrdjeno da je u pitanju pomenuta gljivica) preporuceno mi je da pijem kanazol pilule (2x1). Kanazol upotrebljavam vec sedam dana, medjutim imam utisak da nema naznaka da se infekcija povlaci, naprotiv siri se na bocnim stranama vrata. Takodje je povremeno prisutan svrab i peckanje. I dalje koristim nystatin mast.
Zanima me koliko dugo se leci ova vrsta gljivicne infekcije i da li osim daktanola, nystatina i kanazol pilula postoji jos neki lek (mast, pilula, indijanska medicina, vudu magija ...) koja bi doprinela efikasnijem i brzem lecenju?
Da li izlaganje suncu i vodi (kupanje u moru, jezeru, bazenu, ...) moze da pogoduje sirenju infekcije, tj. njenom sporijem lecenju? Isto pitanje u vezi znojenja (bavljenje sportom i sl.)?
Da li je moguce u potpunosti eliminisati gljivicu iz organizma ili postoji mogucnost da se infekcija povrati? Podrazumeva se da se terapija primenjuje dovoljno dugo.
Postoji li mogucnost da se infekcija prenese i na druge delove tela (nokti, stomak, prepone, stopala, ...) putem dodira ili preko odece? Da li je dovoljno da se ves pere normalnim deterdzentom ili je potrebno upotrebiti ekstremnije metode (hemijsko ciscenje, spaljivanje, ...)?
Da li pomaze ukoliko se odeca, posteljina, ... posle upotrebe isprska asepsolom ili je potrebno stvari upotrebljavati jednokratno, tj. stalno menjati?
Da li je potrebno na neki nacin redukovati ishranu, odnosno izbaciti pojedine namirnice iz upotrebe, a na nekim insistirati?
Uh, koliko pitanja! Bas sam radoznao!

U stvari odgovore na vecinu pitanja sam dobio od lekara i farmaceuta, ponesto sam i sam procitao na netu, ali voleo bih da "cujem" i jos poneko misljenje, eventualno neko iskustvo, ukoliko je neko imao nesrecu da bude domacin ovom parazitu, kao i nacin na koji ga se otarasio!
Hvala!!