cvorovi u rukama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
lik 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2007 1:04 pm

cvorovi u rukama

Post od lik 86 »

primetio sam kvrzice ispod koze na podlaktici, sa spoljasnje strane, leve ruke, jedna je bila, na prvi pogled se ne vidi, tek kada zategnem misic, kao velicine graska, nepokretna je, znaci koze se pomera preko nje, kada opustim ruku, ne vidi se.. otisao kod lekara, poslala me na rtg i uzv i nista se ne vidi na oba, rekli su mi da nije nista, da vide i oni okom al da se ne nalazi na uzv i rtg nista.. danas primetio da isto takve kvrzice imam i na drugoj ruci, i to cak 3... znaci, nepokretne, na rukama, kao zrna graska, tek kada se zategne misic tj stegne ruka naziru se.. napominjem da treniram teretanu dugo...jel treba opet ici na pregled il sta? citao sam svasta o sarkomima pa se malo prepao...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: cvorovi u rukama

Post od aa_aca »

То могу да буду наслаге кристализоване млечне киселине која се издваја због рада мишића, а није се ресорбовала. Могу да буду масне наслаге. Ко зна шта још? Како то разликовати - немам појма.
lik 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2007 1:04 pm

Post od lik 86 »

pa, zar se ne bi videlo na uzv nesto?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислим да је то превише ситно да би се нешто видело. Ваљда добар дерматолог треба да разликује такве ствари. Можда да одеш у ординацију Поповић. Тамо имају и дерматолога. Податке можеш да нађеш на мом сајту њњњ.аца.рс под Линкови, Здравље, ЕПТА систем. Цене не знам.
Odgovori