Netipicni prostatitis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Atipic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 12:50 pm

Netipicni prostatitis

Post od Atipic »

Doktor je rekao "a ne brini imas upalu prostate ili prostatitis" i verujem na rec ali posto imam skroz neke cudne blage simptome koje niko nigde ne pominje a vec pocinju da nerviraju mozda neko moze da pomogne i da savet sta dalje.
Dr. mi je dao antibiotike ciprocinal 10 dana + 7 dana palitrex. posle kontrole (7 dana kasnije) urina nadjeno mi je 50,000 Enterococcus i prema antibiogramu dali mi Ampicilin (10 dana). 3 meseca od pocetka cele price i dalje posle duze setnje ili prilikom ejakulacije imam osecaj kao da se dole malo nadula prostata ali ne uvek. neki put krene osecaj i dok stojim. nista strasno ali kao da mi neko dole non stop vrsi neki blagi pritisak. mokrenje i sve ostalo normalno.

imam 32 godine, testiran na hlamidiju i ostalo. u stalnoj sam vezi 4 god sa devojkom koja redovno ide kod ginekologa i sve uvek uredu i sa njom. u toku prvog meseca smo imali nezasticen seks (dok nisam znao da imam bakterije) i njoj se nista nije prenelo

trenutno pijem neke tablete koncentrat brusnice koje mozda ublazavaju ali necu da prekidam da vidim da li bilo isto i bez njih

Sta dalje mogu sam i sta se uopste desava...

Cela istorija bolesti (ako nekoga interesuje):
par dana pre nove godine osetio sam kao da mi je prostata naduvena. pregledao net , poceo da pijem uvin caj i posle 3 dana sve u redu. dan pre doceka krene ponovo i na dan doceka kao da sam imao stono-tenisku lopticu izmedju nogu. stavio sam oblogu od komovice (duga prica) i smirilo se i pregurao sam noc. otisao do dr po uput i tek posle bozica zavrsim na hitnoj (urolog je radio do 14h a na red sam dosao tek u 14:15) posle spoljsnjeg prepipavanja dr je napipao neko zrnce i rekao da je verovatno cista u pitanju ali da ne moze nista da tvrdi bez ultrazvuka. I tako odem na VMA direktno na ultrazvuk i unutrasnje opipavanje. dr mi je dao antibiotike, pretpostavljam za eserihiju (ciprocinal) koji uopste ne deluje na moje Enterococ koje su mi nasli u urinu mesec dana kasnije
Atipic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 12:50 pm

Re: Netipicni prostatitis

Post od Atipic »

izvinjavam se nisam stavio nalaz dr

prostata volumena oko 29ml, sa desne strane hipoehogenija to je nalaz EHO
nalaz DRE prostata velicine zelenog oraha, jasno ogranicena, mekana, desni lobus atonican i meksi

trenutno sam u inostranstvu (radim) tako da ako neko ima neki smirujuc savet ili predlog sta da radim veliko mu hvala
Odgovori