Doktor je rekao "a ne brini imas upalu prostate ili prostatitis" i verujem na rec ali posto imam skroz neke cudne blage simptome koje niko nigde ne pominje a vec pocinju da nerviraju mozda neko moze da pomogne i da savet sta dalje.
Dr. mi je dao antibiotike ciprocinal 10 dana + 7 dana palitrex. posle kontrole (7 dana kasnije) urina nadjeno mi je 50,000 Enterococcus i prema antibiogramu dali mi Ampicilin (10 dana). 3 meseca od pocetka cele price i dalje posle duze setnje ili prilikom ejakulacije imam osecaj kao da se dole malo nadula prostata ali ne uvek. neki put krene osecaj i dok stojim. nista strasno ali kao da mi neko dole non stop vrsi neki blagi pritisak. mokrenje i sve ostalo normalno.
imam 32 godine, testiran na hlamidiju i ostalo. u stalnoj sam vezi 4 god sa devojkom koja redovno ide kod ginekologa i sve uvek uredu i sa njom. u toku prvog meseca smo imali nezasticen seks (dok nisam znao da imam bakterije) i njoj se nista nije prenelo
trenutno pijem neke tablete koncentrat brusnice koje mozda ublazavaju ali necu da prekidam da vidim da li bilo isto i bez njih
Sta dalje mogu sam i sta se uopste desava...
Cela istorija bolesti (ako nekoga interesuje):
par dana pre nove godine osetio sam kao da mi je prostata naduvena. pregledao net , poceo da pijem uvin caj i posle 3 dana sve u redu. dan pre doceka krene ponovo i na dan doceka kao da sam imao stono-tenisku lopticu izmedju nogu. stavio sam oblogu od komovice (duga prica) i smirilo se i pregurao sam noc. otisao do dr po uput i tek posle bozica zavrsim na hitnoj (urolog je radio do 14h a na red sam dosao tek u 14:15) posle spoljsnjeg prepipavanja dr je napipao neko zrnce i rekao da je verovatno cista u pitanju ali da ne moze nista da tvrdi bez ultrazvuka. I tako odem na VMA direktno na ultrazvuk i unutrasnje opipavanje. dr mi je dao antibiotike, pretpostavljam za eserihiju (ciprocinal) koji uopste ne deluje na moje Enterococ koje su mi nasli u urinu mesec dana kasnije
Netipicni prostatitis
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Netipicni prostatitis
izvinjavam se nisam stavio nalaz dr
prostata volumena oko 29ml, sa desne strane hipoehogenija to je nalaz EHO
nalaz DRE prostata velicine zelenog oraha, jasno ogranicena, mekana, desni lobus atonican i meksi
trenutno sam u inostranstvu (radim) tako da ako neko ima neki smirujuc savet ili predlog sta da radim veliko mu hvala
prostata volumena oko 29ml, sa desne strane hipoehogenija to je nalaz EHO
nalaz DRE prostata velicine zelenog oraha, jasno ogranicena, mekana, desni lobus atonican i meksi
trenutno sam u inostranstvu (radim) tako da ako neko ima neki smirujuc savet ili predlog sta da radim veliko mu hvala