8. 2. povredio sam nogu (okliznuo sam se na ledu i udario u automobol potkolenicom). Kada sam došao kući mesto sam namazao hidrogenom, bilo je manje krvi nego kada se istisne bubuljica. No međutim izgleda da sam bio povredio i skočni zglob. Sledeći dan nisam imao bolove, ali sam nastavio da hodam... Noga je malo oticala, ali je ličilo na modricu, pa sam mislio da će proći. Nažalost, 15. 2. sam otišao u hitnu gde su me poslali na hirurgiju zbog hematoma leve noge. Hirurg mi je prepisao neku terapiju, ali sam 20. 2. otišao kod porodičnog ljekara koji mi je prepisao Amoksiklav i poslao me kod ortopeda (Amosiklav je bio prepisan zbog rane koja se malo izgleda upalila). Ortoped mi je rekao da razgibavam nogu, da pijem antibiotike, držim nogu u elevaciji i da postepeno razgibavam zglob. Poslao me je kod vaskularnog hirurga koji se pitao zašto li me je poslao, ali mi je ipak prepisao Clexane, sedam injekcija sam primio radi preventive.
Hematomi su se brzo povukli, radeći vježbe zglob se oporavio, pokretljivost je došla na 100% (sada radim i čučanj, stoj na nozi, brzo mogu da hodam). Ali rana koja je bila na potkolenici nikako da otpadne, tj. krasta pa mi je porodični dao Amoksiklav (ukupno sam popio tri kutije). Ono što me je mučilo bilo je zadebljanje ispod rane i malo ispod nje prema nozi (kao mala planina, tvrda poput kamena) koja je bila crvena. Nakon treće kutije antibiotika i to je nestalo, kao i crvenilo oko rane. Dakle nema nikakvih otoka. Bio sam ponovo kod ortopeda koji je rekao da se pokrećem pomalo, da je moguće da se desi da to opet otekne (ne znam da li je mislio na zglob ili područje oko rane) i da se pazim jedno mesec i po. Takođe sam isti dan bio kod vaskularnog hirurga na kontroli koji je rekao da je sve dobro, da se pokrećem i uživam.
E, sad, ono što me muči... Normalno hodam, idem na fakultet, pokretljiv sam 100%, nikakvih bolova nema, nema otoka, krasta sa rane je spala, ali dok sedim ili dok stojim to područje oko rane i ispod nje, dakle od potkolenice (tačno ispod mišića lista) to područje skroz do stopala pocrveni. Nije to neko jako crvenilo, ali kada uporedim sa drugom nogom crveno je. I to samo dok stojim ili sedim. Dok hodam (bez obzira da li hod traje 30 sekundi ili 30 minuta) boja noge je potpuno ista. Isto je dok ležim, noge su iste. Ne znam zaista o čemu je reč, kome da se javim, da li se radi o nečemu ozbiljnom ili ne, ne znam da li sam paranoičan ili se trebam brinuti, što više čitam po internetu sve se više plašim, mada ne znam ni šta da čitam jer kažem nema bola, nema jakog crvenila, jednostavno taj deo od rane do stopala pocrveni dok sjedim/stojim. Crvenilo nije jako, a nestaje kad legnem ili hodam. Ne znam kako bolje da objasnim. Molim Vas pomozite mi. Nadam se da nisam ispao konfuzan.

P.S. Ona zadebljanja i tvrdoća oko rane su nestali.