Bolovi u kolenima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
lolko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 25, 2013 3:27 pm

Bolovi u kolenima

Post od lolko »

Pre par nedelja sam krenuo da treniram fudbal posle duzeg vremena.. desava mi se da me bole kolena kod ove kosti koja se nalazi odmah ispod kolena, sa strane odnosno kao kad bi me gledali sa boka.. to me boli na obe noge! Na levoj me boli odmah iznad kolena, inace bio sam kod sportskog i on mi je dao neke vezbe istezanja koje.. problem je sto mi to nije bas nesto pomoglo posto realno direktno ni ne utice na kolena vec na deo nogu iznad kolena :D e da.. on mi je rekao da imam ravna stopala, za 18 godina niko mi nije rekao da imam ravna stopala :P pa sam sad kupio i uloske za to.. da li neko zna sta da radim? pijem kalcijum posto mi je endokrinolog rekao da imam "kaubojska" kolena :)
umalo da zaboravim.. imam jos jedan problem :lol: nabio sam palac na nozi, nesto sam eksperimentisao prilikom udaranje lopte i nije se najbolje zavrsilo :) to mi se i pre desavalo, da me boli taj isti palac(i pre sam ga nabijao)... sta da radim? nije otekao ni nista slicno vec me boli kada pokusam da ga "podignem"..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bolovi u kolenima

Post od aa_aca »

Претерао си са фудбалом па си натегао лигаменте и тетиве. Можда су ти патике лоше или деформисане. Прочитај ово: http://www.trcanje.rs/oprema/patike-i-t ... ja-mizuno/

Да ли си ишао да ти направе улошке баш према твојим стопалима?

Нисам чуо да калцијум може да помогне код "каубојских" колена, али ако га већ пијеш онда пиј неки квалитетан. Имаш их у продавницама спортске исхране, као што су Панспорт, АМГ, Лама.

И на палцу си средио тетиву. Има да ти прави проблем бар месец дана. Ако си превише јако ударио, можда би могао да одеш да ти сниме палац, да не буде да је напрснуо. Помогло би да држиш по један јак магнет на палцу и коленима.

Slika
lolko
Novi član
Novi član

Post od lolko »

aa_aca napisao:Претерао си са фудбалом па си натегао лигаменте и тетиве. Можда су ти патике лоше или деформисане. Прочитај ово: http://www.trcanje.rs/oprema/patike-i-t ... ja-mizuno/

Да ли си ишао да ти направе улошке баш према твојим стопалима?

Нисам чуо да калцијум може да помогне код "каубојских" колена, али ако га већ пијеш онда пиј неки квалитетан. Имаш их у продавницама спортске исхране, као што су Панспорт, АМГ, Лама.

И на палцу си средио тетиву. Има да ти прави проблем бар месец дана. Ако си превише јако ударио, можда би могао да одеш да ти сниме палац, да не буде да је напрснуо. Помогло би да држиш по један јак магнет на палцу и коленима.

Slika
Uloske su pravili prema mojim stopalima, uzeli su oblik stopala kada smo isli da narucimo. Pijem neki Nemacki kalcijum, trenutno ga nemam pa cekam da dodje posto ne moze da se nabavi kod nas(oko 50-60 evra je). Odmah cu gledati da kupim te magnete za kolena posto znam koliki problem oni mogu kasnije da naprave. Ako nisu previse skupi kupicu i za palac. Da li mozes molim te da mi kazes koji mi magneti trebaju? Hvala!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не знам колико могу да помогну они магнетни стезници који се рекламирају по ТВ-у. Нисам имао прилике да их видим.

Користим обичне магнете које купујем код произвођача. Имаш линкове на мом сајту. Можда би могао магнете да купиш у Немачкој. Мало су јефтинији него овде али имају много већи избор. За колено мислим да ти је довољан један неодијумски магнет облика диска пречника 2cm и дебљине 5mm, као ovaj magnet. За палац треба да узмеш на пример два оваква магнета. Онда један ставиш са унутрашње стране чарапе а други споља да се ухвате један за другога. Мислим да ти не би сметали приликом ходања. Можеш да узмеш и неколико димензија да испробаш јер су стварно јефтини.

Обрати пажњу да су ови магнети веома крти и не смеју да се греју преко +80°C.
lolko
Novi član
Novi član

Post od lolko »

aa_aca napisao:Не знам колико могу да помогну они магнетни стезници који се рекламирају по ТВ-у. Нисам имао прилике да их видим.

Користим обичне магнете које купујем код произвођача. Имаш линкове на мом сајту. Можда би могао магнете да купиш у Немачкој. Мало су јефтинији него овде али имају много већи избор. За колено мислим да ти је довољан један неодијумски магнет облика диска пречника 2cm и дебљине 5mm, као ovaj magnet. За палац треба да узмеш на пример два оваква магнета. Онда један ставиш са унутрашње стране чарапе а други споља да се ухвате један за другога. Мислим да ти не би сметали приликом ходања. Можеш да узмеш и неколико димензија да испробаш јер су стварно јефтини.

Обрати пажњу да су ови магнети веома крти и не смеју да се греју преко +80°C.
Kupicu onda taj sto si mi preporucio za kolena http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html
Sto se tice ovih za palac http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::320.html rekao si mi da mi trebaju dva a moze da se naruci minimum 10. Onda mi preostaje samo da kupim 10 komada? Koliko ce me izaci postarina i za koliko vremena mogu da ocekujem dostavu? Placa se po pouzecu ili? Zanima me jos i koliko ovi magneti obicno traju?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Цена је толико мала да уопште није потребно да размишљаш да ли ћеш да купиш два комада или десет.

За наручивање ништа не могу да ти кажем, јер нисам куповао од њих, а може много проблема да ти искрсне - најчешће на нашој царини. Мислио сам да пошто већ набављаш витамине из Немачке да можеш и ово.

Ако немаш неку директну везу са Немачком, можда је боље да потражиш продавце магнета код себе.

Ови магнети обично трају 10.000 година, :D осим ако их не поломиш, прегрејеш или изгубиш. Мислим да ти је то сасвим довољно. :lol:
Odgovori