ARTROSKOPIJA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
popcoa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 24, 2013 9:36 pm

ARTROSKOPIJA

Post od popcoa »

Pozdrav, uradio sam artroskopiju prije 11 dana i osjećam se odlično.

TERAPIJA:
Nakon učinjene pripreme u spinalnoj anesteziji učinjen je operativni zahvat: artroskopija desnog koljena, te se konstatuje longitudinalna ruptura zadnjeg roga lateralnog menisuksa pri bazi, nakon čega se uradila reparacija sa 3 Arthrex-ove strelice. Operacija kai i neposredni tok protekli uredno. Antibiotska profillaksa provedena Amoxycilin-om.

Ja sa kao što sma već rekao osjećam odlično, ponekad me malo boli list noge ali to je tek kada ustanem i traje par minuta (prije je i duže trajalo), koljeno mogu saviti do određenog stepena i onda osjećam lagani bol, na vježbe kod fizijatra krećem za 2 dana. Moje pitanje je da li ću se uspjeti oporaviti do 6.4. (za 13 dana, kada imam matursku ekskurziju, ortoped je rekao da neće biti problema, samo da hodam sa štakama naredne tri sedmice, evo prva je prošla, uskoro će i treća) i da li imate neki savjet da mi date?!

Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: ARTROSKOPIJA

Post od aa_aca »

Мој стандардан савет: један јак магнет причврсти уз колено јер омогућава много бржу регенерацију ткива. Мора да се носи бар 20 сати дневно.
Odgovori