Posle 6 meseci konzervativne terapije DVT leve noge (antikoagulanti, kompresija, mirovanje, elevacija) 15.1.2013. je CDS pregledom konstatovana "stara i skoro u potpunosti rekanalisana tromboza dubokih vena leve noge". Pokušaj fizikalne terapije (TENS skočnog zgloba (koji me je boleo u to vreme), vežbe za jačanje kvadricepsa, hodanje bez štaka na traci sa osloncima) je proizveo probleme sa kolenom leve noge tako da sam trenutno ponovo na 2 podpazušne štake. Ne mogu da se oslonim na levu nogu zbog bola u kolenu (isti bol koji sam osećao pri vežbama hodanja ali znatno jači), kao ni da ispružim nogu (baš kao u položaju za vežbu kvadricepsa). Dakle tegobe iste lokalizacije kao na vežbama fizikalne terapije ali znatno jače. Ortoped je predložio gips (meniskus šine) ali sam odbio iz straha od ponovne tromboze. Takođe traži magnetnu rezonancu, što mi je malo skupo jer mi problem liči na upalu koja će proći mirovanjem. Od laboratorijskih nalaza prošle nedelje jedino je fibrinogen dosta povišen (7.1).
Da li je neko imao sličan problem i kako ga je rešio.
Rehabilitacija posle rekanalisane duboke venske tromboze
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Rehabilitacija posle rekanalisane duboke venske tromboze
Када ми се појави бол у неком зглобу, да ли због повреде или чега другог, прикачим један јак магнет и носим га по цео дан (бар 20 сати дневно). Зависно од узрока бола, све прође за максимално месец дана.