Polomljeno koleno
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Polomljeno koleno
Polomila sam kolene pre dve nedelje, kako mi je doktor objasnio jedan deo gornjeg dela kolena se odvojio tj nije u pitanju zglob nego samo povrsinski deo kosti, nosila sam longetu nedelju dana i sad imam ceo gips mesec dana. U izvestaju mi je doktor napisao pun oslonac, pa ne zanima sta to tacno znaci posto mi nije objasnio. Hvala unapred
Re: Polomljeno koleno
Znaci da mozes da se oslonis na tu nogu potpuno.
Ljudi, molim vas za odgovor- da li neko ovde ima iskustva sa slomljenom patelom u koju su ugradjeni fiksatori, koji se vade nakon nekog vremena, a da je uspeo u potpunosti da vrati normalne funkcije noge i da se bavi sportom?

Ljudi, molim vas za odgovor- da li neko ovde ima iskustva sa slomljenom patelom u koju su ugradjeni fiksatori, koji se vade nakon nekog vremena, a da je uspeo u potpunosti da vrati normalne funkcije noge i da se bavi sportom?
Неки ће да ме мрзе, али ћу ја ипак и овде да поновим: када дође време, уз осталу терапију коју ти препишу користи и један јак магнет у близини повреде. Тако ће ти се ткиво много брже регенерисати. Ако те занимају детаљи о утицају сталног магнетног поља на живе организме, погледај на мом сајту а и шире.
Ja sam vec isla na terapije magnetom i strujama, vratila sam obim pokreta, misici se sporo vracaju u normalu, medjutim to cu uspeti da uradim vezbama, ali koliko sam razumela doktora, sportovi, aerobik i slicno vise ne dolaze u obzir i mozda vise necu moci nikada da se oslonim na koleno, pa me zanima da li neko ima iskustva sa ovakvom povredom.
То што си ишла је терапија електромагнетом.
Ја говорим о сталном магнету који се носи цео дан - у твом случају бар 20 сати дневно. И одмах да напоменем НЕ мислим на онај магнетни накит, него на већи јак магнет који се може купити код Кинеза или слично.
Ја говорим о сталном магнету који се носи цео дан - у твом случају бар 20 сати дневно. И одмах да напоменем НЕ мислим на онај магнетни накит, него на већи јак магнет који се може купити код Кинеза или слично.
Hvala na odgovoru.
Ako imas jos neki savet, pisi.

Имам. Ено их на мом сајту.
Него, да ли ти је објаснио своји тврдњу да више никада нећеш моћи да се ослониш на колено?

Него, да ли ти је објаснио своји тврдњу да више никада нећеш моћи да се ослониш на колено?
Pa nije, pricali smo o trenutnom stanju i ja sam mu rekla da je to jedino sto ne mogu sada da uradim (mada mi nisu jos uvek izvadili sve zice) i on mi je rekao da to necu nikada ni moci, u stvari, da mozda hocu za 2 godine, ali mozda.
Одлично! Када ти поваде гвожђурију, почни да носиш један јак магнет у близини пателе. Немој дитектно на њој јер ако се деси да се удариш директно у магнет, доћи ће до ефекта повећања притиска на пателу јер је магнет тврд и мале површине, па те може много заболети. Можеш и да ставиш два магнета бочно. Али о детаљима када буде време.
Ако будеш хтела, можемо и да се видимо па да ти на примеру покажем како ја то себи радим. Имаш контакт на сајту а и другу емаил адресу у мом профилу. Мислим да ће ти бити потребно много мање од две године за регенерацију колена. Бабама и дедама се хрскавица у зглобу кука регенерише за годину дана под утицајем сталних магнета, а где неће твоје колено!
Ако будеш хтела, можемо и да се видимо па да ти на примеру покажем како ја то себи радим. Имаш контакт на сајту а и другу емаил адресу у мом профилу. Мислим да ће ти бити потребно много мање од две године за регенерацију колена. Бабама и дедама се хрскавица у зглобу кука регенерише за годину дана под утицајем сталних магнета, а где неће твоје колено!
E hvala ti puno, kontaktiracu te kad mi budu izvadili ovo. 

Bas me interesuje sto su vas operisali uopste ako posle toga ne mozete da se vratite zahtevnijim aktivnostima!!?? Ako necete moci da se bavite sportom onda su trebali da puste da zaraste samo i da vas ne uvode u anesteziju bez veze.
Mislim da dobro uradjena operacija + jos bolja rehabilitacija = Normalan zivot,pa i sportiste operisu zar,ne?
Mislim da dobro uradjena operacija + jos bolja rehabilitacija = Normalan zivot,pa i sportiste operisu zar,ne?
Mene su operisali jer sam ga slomila na vise delova i to jednostavno nije moglo da zaraste samo, ti delovi se pri tom i nekako ispomeraju, ja se secam da mi je koleno bilo cudnog oblika i veoma nateceno pre operacije. Trudim se da razmisljam pozitivno, ali ipak ni svi sportisti koji se povrede ne mogu uvek da nastave da se bave sportom. Ja nisam sportista, ali volim da budem aktivna generalno pa me plasi to sto postoji mogucnost da necu moci vise da se bavim istim aktivnostima kao do sad.