Enterococcus spp.

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Bojance91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 1:57 pm

Enterococcus spp.

Post od Bojance91 »

Dobar dan, imam jedno pitanje.

Uradjen mi je bris glansa, nadjena Enterococcus spp.(samo to pise, verovatno je u velikom broju cim je izdvojena) a po antibiogramu pise da je senzitivna(S) na Amoksicilin.
Da ne bih ponovo cekao u redu, zakazivao itd, da li mozete da mi kazete koliko dana da pijem, koliko puta na dan, da li od 500mg, i da li postoji neka krema koja bi mogla samo da pomogne?

Nisam alergican, vec sam pio amoksicilin vise puta za razne upale, znam da nakon terapije treba da sacekam jedno 5 do 10 dana pre ponovnog brisa.

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Enterococcus spp.

Post od aa_aca »

У апотеци ти неће продати антибиотик без рецепта. Ако ипак успеш да га добијеш, имаш детаљно упутство у паковању.

Ако је инфекција спољашња, ја не бих пио антибиотик него бих испирао или намакао у водени раствор соде бикарбоне: кашичица соде бикарбоне на чашу топле воде. Важно је да се потпуно раствори сода бикарбона. Она тамани све бактерије и гљивице, али мора то да се ради неколико пута дневно. После намакања или испирања не треба испирати чистом водом.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Enterococcus spp.

Post od drbgd »

@Bojance91,

Sinacilin, na 6h po 500mg, 7 dana
Odgovori