Prije svega pozdrav , zelio bi ako neko zna odgovor na moje pitanje da mi pomogne . Unaprijed hvala .
Mozda prije 2 godine sam povredio koleno na utakmici , trenirao sam fudbal , tada mi se pojavio veliki otok i nisam mogao nogu da previjem niti da je koristim skoro mjesec dana , kasnije se to polako saniralo . Odlazio sam kod doktora on je prvo rekao da treba tu vodu iz kolena da mi izvade al na to nisam pristao , otok se povukao i noga se postepeno oporavljala . Kasnije sam ponovo otisao kod istog doktora i rekao je da mogu poceti sa treningom al ja jos nisam moga da trcim lagano . Sada nakon 2 godine sam prestao sa treniranjem fudbala i igram rekreativno . Noga mogu reci da se oporavila do nekle jer koristim steznik , misic mi jos nije cvrst kao na drugoj nozi i primjetno je tanja , dok uz sve to kada je ispravljam krca i jos nemam bas dovoljno snage u njoj . Mislim da je problem u ligamentim i ako sam laik . Ako je sta bitno 190cm-85kg-aktivni sportista . Interesuje me dal sad moze operacija ili sta vi predlazete , jos jednom hvala !
Povreda kolena
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Povreda kolena
А шта да оперишеш када је све у реду?
Нога мора да буде тања када је мало користиш и највише ослањаш на другу.
Ако стезник носиш стално није чудо што ти је колено слабо.
Мораш да одеш до физиотерапеута да ти покаже вежбе за јачање.
Препоручујем ти и да набавиш један јак магнет и да га по цео дан носаш на колену. Многоструко ће убрзати регенерацију ткива. Прочитај на мом сајту шта сам у здравственим саветима писао о магнетима, мегнетном пољу и зглобовима.
Нога мора да буде тања када је мало користиш и највише ослањаш на другу.
Ако стезник носиш стално није чудо што ти је колено слабо.
Мораш да одеш до физиотерапеута да ти покаже вежбе за јачање.
Препоручујем ти и да набавиш један јак магнет и да га по цео дан носаш на колену. Многоструко ће убрзати регенерацију ткива. Прочитај на мом сајту шта сам у здравственим саветима писао о магнетима, мегнетном пољу и зглобовима.
Steznik nosim samo kad igram fudbal , ako je iko trenirao tu nogu ja sam je trenirao dvije godine . Bas dosta pjesacim i trcim al me nervira to pucketanje i krcanje u kolenu i to da ne mogu misic da povratim .
Хм. Ни претеривање није добро. Који мишић не можеш да повратиш
Mislim da se latinski zove vastus lateralis ili na nasem kvadriceps .
Боље да си рекао бутни предњи мишић.
Не бих да те штрецам, али можда би било добро да ти неко погледа доњи део кичме. Можда ти је нерв мало нагњечен па због тога мишић не може да расте. Када кажем "неко да погледа" не мислим било ко. Превише има "стручњака" који немају много везе са мозгом. Ако ти каже да је немогуће да ноге буду танке због сужења пролаза кроз који нерви пролазе, иди до следећег стручњака.
Имаш ли још каквих проблема?

Не бих да те штрецам, али можда би било добро да ти неко погледа доњи део кичме. Можда ти је нерв мало нагњечен па због тога мишић не може да расте. Када кажем "неко да погледа" не мислим било ко. Превише има "стручњака" који немају много везе са мозгом. Ако ти каже да је немогуће да ноге буду танке због сужења пролаза кроз који нерви пролазе, иди до следећег стручњака.
Имаш ли још каквих проблема?
Da bi ste povratili misicnu snagu bilo kog povredjenog zgloba morate imati tako koncipirane vezbe da :
1.zaobidjete instinktivnu komponentu straha od ponovnog povredjivanja,koja je na nivou animalnog ponasanja i normalni je deo svakog ljudskog bica (gde me boli,odatle bezim,da se ne bi ponovo povredio)
2.ponovo naucite mozak da sagleda povredjeni segment i ukljuci ga semu pokreta i
3.da pruzite informaciju proprioceptivnim elementima u povredjenom kolenu o stabilnosti i upotrebnoj vrednosti istog.
Ukoliko vase vezbe imaju sve elemente koje sam nabrojala onda je konsultacija sa ortopedom nuzna,a ako ne onda potrazite nekog strucnog da vam to objasni .
PS Vezbati kvadriceps do besvesti onim klasicnim pristupom -teretana,podizanje tegova preko valjka i sl ne mogu da daju nikakav efekat jer visi centri u mozgu ne znaju cemu sluzi bespomucno mlataranje noge gore-dole.
Pozdrav i srecno
1.zaobidjete instinktivnu komponentu straha od ponovnog povredjivanja,koja je na nivou animalnog ponasanja i normalni je deo svakog ljudskog bica (gde me boli,odatle bezim,da se ne bi ponovo povredio)
2.ponovo naucite mozak da sagleda povredjeni segment i ukljuci ga semu pokreta i
3.da pruzite informaciju proprioceptivnim elementima u povredjenom kolenu o stabilnosti i upotrebnoj vrednosti istog.
Ukoliko vase vezbe imaju sve elemente koje sam nabrojala onda je konsultacija sa ortopedom nuzna,a ako ne onda potrazite nekog strucnog da vam to objasni .
PS Vezbati kvadriceps do besvesti onim klasicnim pristupom -teretana,podizanje tegova preko valjka i sl ne mogu da daju nikakav efekat jer visi centri u mozgu ne znaju cemu sluzi bespomucno mlataranje noge gore-dole.
Pozdrav i srecno