Podocnjaci - potreban savet

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm

Podocnjaci - potreban savet

Post od MARKOOC92 »

Pozdrav.

Pre 2 nedelje su mi se pojavili podočnjaci, i nikako ne mogu da ih uklonim.
Izgledaju slično ovome:
http://www.analife.rs/admin_images/meni ... e58788.jpg - Kao ta slika levo, više je izražena ta linija nego što su tamni, imam 20 god, a izgledam kao da mi je 30, a i lice mi deluje umorno iako imam dobar san, ležem pre 12h i hranim se dobro.
Koristio sam čajeve, obloge i ništa.
Šta da radim?
Da li da se obratim dermatologu?
Da li da koristim neku kremu?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Podocnjaci - potreban savet

Post od aa_aca »

Провери крвну слику, урин и срце. Срце и бубрези често могу да буду узрок подочњака.
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm

Post od MARKOOC92 »

Juče sam dobio rezultate krvne slike i urina, doktorka mi je rekla da nema potrebe da idem na dalje analize pošto su mi rezultati dobri. Za podočnjake mi je rekla da stavljam kamilicu.
Da li stres može da bude uzrok podočnjaka??? Da li postoji neka krema koja može da ih ukloni ili bar sakrije malo??
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Стрес као стрес не може да буде узрок подочњака. Ако мало спаваш због стреса, онда може, али ту није стрес узрок подочњака него недовољно сна.

Теби су подочњаци отечени и ту крема не помаже. Провери срце јер се проблеми са њим не могу видети у крвној слици. Ако ти је коксаки напао срце, ни то се не може видети у крвној слици; инфекција коксакијем може, али не и који орган је напао.
*nevena*92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:49 pm

Post od *nevena*92 »

ja sam imala ovaj problem. probaj ujutru kad ustanes kad su najvise nateceni da stavis led. meni je pomoglo, kamilica ne pomaze
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Лед ће сигурно да помогне, али то је она позната варијанта: "уклања симптоме прехладе и грипа". Предлажем да се ипак пронађе узрок појављивања подочњака. Да ли је јастук превише низак, или је превруће у просторији у којој се спава или нешто од узрока које сам навео у ранијим постовима - треба проверити.
Odgovori