Povlacenje testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Rasa Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:20 pm

Povlacenje testisa

Post od Rasa Bg »

Pozdrav!

Od pre 2 nedelje sam primetio da su mi oba testisa vecinu vremena povuceni u preponski deo sto ranije nije bio slucaj...tj jedino kada je mnogo hladno povlacicli su se ka telu a vecinu vremena su bili spusteni.... sada su vecinu vremena u preponskom delu a samo se spuste pri tusiranju.... osecam i blag probadajuci bol ispod testisa u predelu prostate.... sta bi moglo biti?

Inace, zakazao sam kod urologa za utorak 12.03 ali sam od samog zakazivanja poceo da razmilsljam o nekim crnim dijagnozama...zato i pisem ovde....

Imam 30 godina, zdrav sam, bavim se sportom... seksualno sam aktivan i tu je sve ok tj normalno funkcionise...

Unapred hvala svima na pomoci!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Povlacenje testisa

Post od aa_aca »

Колико се сећам, то се решава хируршки. Ништа страшно.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

pregled se mora obaviti, bez toga ne mozemo nista da kazemo...treba videti i kakvi su testisi i kakvog su polozaja...strpljenja jos par dana pa ces videti vec je li sve ok...
Rasa Bg
Novi član
Novi član

Post od Rasa Bg »

aa_aca, znam da se resava hiruski ali valjda kod male dece koja su rodjena sa nespustenim testisima... kod mene je sve bilo normalno do skoro...

Dr011, naravno, hvala na odgovoru! Necu da budem dosadan ali samo jos ovo... da li moze doci do uvrtanja kanalala koji drze testise pa du zbog toga povuceni? Mozda je glupo i laicki postavljeno pitanje ali nadam se da me razumete....

Unapred hvala!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

da, testis moze promeniti polozaj i prilikom uvrtanja semene vrpce (torzija testisa), ali tad bi imao nekih drugih simptoma, bol, i to je stanje koje se hitno resava...verovatno to nije slucaj kod tebe, ali svakako treba proveriti kakva je situacija...
Rasa Bg
Novi član
Novi član

Post od Rasa Bg »

Hvala puno na odgovorima i pomoci! Kad budem imao rezultat pregleda napisacu ovde.... cisto zbog mogucih slicnih pitanja u buducnosti....
Hvala Vam!
Odgovori