molim za pomoć!
u poslenje vreme pronalazim u češlju parčiće kože veličine oko 6 mm što ne bi bilo ništa alarmanto da na njima nema zakačenih vlasi kose! vlasi se ne mogu lako iščupati iz tih "peruti", izgledaju normalno zdravo, različite dužine, bude ih i po 5-6 na jednom parčetu. kada ih iščupam vidim da je onaj beli deo kao koren vlasi bio u tom parčiću kože. koliko znam koren kose je previše duboko da bi vlasi mogle tek tako da otpadnu zajedno sa kožom. prečešljao sam internet ali ne mogu da nađem nikakve informacije! sreća, ne pronalazim često ovakve peruti... nekoliko u toku nedelje ali zaista izgledaju kao iz horor filma. nisam primetio kraste niti krv po koži glave.
ne svrbi me glava, ne koristim fen, nisam grub pri češljanju, koristim blage šampone, nemam sitnu perut... probao sam mikoseb da koristim jednom u 5 dana ali nisam baš primetio napredak.
krupna perut sa vlasima
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: krupna perut sa vlasima
Док не нађеш одговор препоручујем ти два обична рецепта за експеримент. Један је да косу после прања и испирања, косу испереш раствором соде бикарбоне (кашика соде на два литра воде), без накнадног испирања чистом водом. Ако после неколико прања немаш ефекта, пробај са јабуковим сирћетом (три кашике на литар воде) исто без накнадног испирања чистом водом.
hvala, probaću, ali bih jako voleo i da znaš koji je uzrok ovako nečeg? alergija? infekcija? jedino sam video nešto slično u filmovima kada od zračenja ljudima ispadaju pramenovi kose ali tako nešto sigurno nije
Ако ти помогне сода бикарбона знаћеш да су узроци биле бактерије или гљивице. Ако ти помогне јабуково сирће, онда је у питању била неисхрањеност корена длаке итд.
Можеш да пробаш и са Пантенол лосионом. Он је одличан за кожу.
Ако хоћеш детаље, мораш на анализу косе и коже.
Можеш да пробаш и са Пантенол лосионом. Он је одличан за кожу.
Ако хоћеш детаље, мораш на анализу косе и коже.