Da li se HIV moze preneti ako pijemo iz iste case
Da li se HIV moze preneti ako pijemo iz iste case
Postovani doktore, znam da cete I iz naslova ove teme pomisliti mozda nesto cudno, ali morala sam da otvorim novu temu I napisem Vam svoj 'problem'.( inace imam 21 godinu, udata sam za osobu koja ima 23 I zivim u inostranstvu- znam da je to sve nebitno, ali se bolje osecam kada sebe predstavim.)Inace zdrava Sam osoba I do sada nisam imala nikakvih tezih zdravstvenih problema. U poslednje vreme sam vrlo anksiozna I hipohondricna, od kada sam se preselila u inostranstvo, vec neko vreme svesno umisljam neke bolesti, zapazam uobicajne delove svog tela, koji su mu cudni, dozivela sam dva puta napade panike tipa: preskakanja srca, bola u grudima, nedostatka vazduha itd. Bila u hitnoj, gde su ispitivali, I sve je bilo u savrsenom redu, EKG I sve normalno. I naravno nisu mi dali ni jedan lek, vec mi bi me taj razgovor sa lekarom smirio I kad sam dosla kuci, kao da se nista nije ni desilo. Pre oko tri nedelje sam uradila kompletne analize krvne slike I sve je u najboljem redu, hvala Bogu I vise nego dobro. Naravno I to sam uradila da bih sebe ubedila I pokusala da se otarasim tog svog straha. Nikad nisam bila takva, sve je krenulo pre nekih 4 meseci, zivim sama sa muzem, koji radi skoro celi Dan, nemam puno prijatelja sa kojima bih mogla da se vidjam cesce, samo vikendom, sama sam po celi dan I sve je to velika promena za mene. I onda, sam krenula da uocavam neke svoje nedostatke, da citam I plasim se ako bilo ko spomene neku bolest itddd.. Sebi sam podvukla taj glupi I bezazleni strah pod kozu. Ovde nemam kome da se obratim za strucnu pomoc, jer svi psiholozi sa kojima bih mogla da pricam o tome ne govore nas jezik, a ja jos uvek savladavam ovaj strani jezik. Pokusavam sebe maksimalno da izvucem iz ovoga I trudim se da se posvetim lepim mislima, ali cim mi se nesto dogodi ili me zaboli krece panika. Kad sam u Srbiji, I kada sam okruzena ljudima koje znam I volim, nemam vremena da mislim I tome, ali cim dodjem ovde, krece sve iznovaa, cim ostanem sama sa sobom.. Bila sam u Srbiji kod psihijatra- koji me nije ni saslusao kako treba I odmah prepisao Xanax tablete da pijem dve nedelje Od kojih mogu samo po celi dan da spavam I ne mogu da funkcionisem ni malo. E sad ovako, to je moje psihicko stanje, koje se trenutno pogorsava jos iz jednog razloga. Ja se stvarno izvibjavam sto Vam sve pisem ovoliko opsirno, ali moram, ako biste mogli da me shvatite. Pre nedelju Dana Sam izlazila u diskoteci sa grupom ljudi sa kojima se ovde druzimo moj muz I ja, popili smo svi po malo, pili smo neki koktel iz nekih malih casica, I prisla je jedna devojka mnogo pijana, I kako su te casice iz kojih smo pili bile poredjane ona je popila iz tri casice sto je ostalo.Nju poznaje moja drugarica,samo iz vidjenja.Mi smo nastavili da pijemo I casice su se pomesale, I nisam sigurna da kasnije ja nisam pila iz iste iz koje je pila at devojka(zena ima oko 40 god). Sutradan je jedan decko krenuo da prica da devojka koja je to popila iz nasih casica, da mozda-verovatno ima sidu,hiv jer vodi vrlo ruzan zivot. E sad, mene zanima, da li sam ja mogla da se zarazim(muka mi je dok ovo pisem) ako sam posle nje pila iz te casice, a imam dve ranice u ustima i krajnici su mi kako da kazem nateceni I krvavi od upala??????????????????????????????????????? Jedino sa cime imam problem su ti krajnici, koje Sam trebala odavno da operisem, ali me je strah, I zato su kako da kazem, nateceni sa linijama koje su ostale kao krvave od gnojavih angina, a te dve ranice su Od zubaa... Jaoo, znaam da cete pomisliiti da mozda nisam normalna I da sam Vam napisala milionn nebitnih stvarii, ali ja sam se mnogo uspanicilaa, I bila bih Vam mnogoo zahvalna ako biste mi rekli ako imam stvarno razloga za brigu??? Bar da budem sigurnaa..??jer niko Od ostalih ne panici kao ja I kazu kako je glupo sto to I pitam. Citala Sam o tome kako se HIV prenosi, alii ovo sto se meni desilo me mnogoo bunii...???? Hvalaaa Vam unapred, izvibjavam se na ovako komplikovanoj pricii, I nadam se da cete mi sto pre odgovoriti...
Re: Da li se HIV moze preneti ako pijemo iz iste case
Нисам доктор медицине, па ако те због тога мој одговор не занима, унапред ти се извињавам и немој ни да га читаш.
Знаш ли за ону изреку: "Ракију пиј за сваким, вино за понеким, а воду ни за ким"? Да не објашњавам даље?
Што дуже будеш чекала да решиш проблем са крајницима и зубима, ситуација ће се све више компликовати. Крајници ће ти упропастити бубреге и имуни систем, а покварени зуби ће да упропасте оно што остане здраво после крајника.
Решење за твоје психичке проблеме је једноставно. Запосли се или нађи неки озбиљан хоби који ће ти потрошити осам сати свакога дана.
Знаш ли за ону изреку: "Ракију пиј за сваким, вино за понеким, а воду ни за ким"? Да не објашњавам даље?
Што дуже будеш чекала да решиш проблем са крајницима и зубима, ситуација ће се све више компликовати. Крајници ће ти упропастити бубреге и имуни систем, а покварени зуби ће да упропасте оно што остане здраво после крајника.
Решење за твоје психичке проблеме је једноставно. Запосли се или нађи неки озбиљан хоби који ће ти потрошити осам сати свакога дана.
Ovako.. Hvalaa na odgovoru u svakom slucaju
Pokvarene zube nemam, I to bas ni jedan. A ranice koje imam u ustima, jedna je na mestu gde mi raste novi umnjak, a druga je jer sam se ugrizla sa strane na obrazu, kao ogrebotina. Inace redovno posecujem stomatologa I svi Zubi su mi zdravii. A sto se tice krajnika, svesna sam toga, iako se bojim, ali trenutno I nisam u mogucnosti da to resim. Hvala na savetima. Pozz

Извини. Ја разумео да су зуби један од проблема када си рекла " a te dve ranice su Od zubaa...".
Ево предлога за грло и крајнике:
1. - испирање чајем од жалфије,
2. - испирање сланом водом
3. - испирање раствором соде бикарбоне
4. - испирање активним кисеоником
5. - држање меда у устима док се сам не растопи и "побегне" у једњак
6. - прополис капи
Обавезно примени тачке 1., 5. и 6. а остале по - вољи ти.
Ево предлога за грло и крајнике:
1. - испирање чајем од жалфије,
2. - испирање сланом водом
3. - испирање раствором соде бикарбоне
4. - испирање активним кисеоником
5. - држање меда у устима док се сам не растопи и "побегне" у једњак
6. - прополис капи
Обавезно примени тачке 1., 5. и 6. а остале по - вољи ти.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne možete se zaraziti ukoliko ste pili iz iste čaše kao osoba koj aima HIV ili AIDS!
Poradite na svom edukovanju i samopouzdanju, potražite pomoć psihoterapeuta i krenite na terapiju, jer lekovi nisu dovoljni ukoliko imate problema i pored uzimanja terapije.
Poradite na svom edukovanju i samopouzdanju, potražite pomoć psihoterapeuta i krenite na terapiju, jer lekovi nisu dovoljni ukoliko imate problema i pored uzimanja terapije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Da biste se zarazili morate u svoj krvotok uneti potrebnu količinu HIV-a. U pljuvačci ima virusa, ali u izuzetno malim količinama koje ne mogu da izazovu HIV infekciju u drugoj osobi. Medutim, ako oba partnera imaju velike posekotine u ustima ili desne koji jako krvare, postoji rizik za prenos infekcije. Ipak, ljubljenja u usta,
ak ni francuskim poljubcem nije način prenosa HIV- a.
Kijanjem, kašljanjem, korišcenjem istih caša, šolja, sedenjem u istoj prostoriji sa HIV pozitivnom osobom, grljenjem, dodirivanjem itd.
Ako ti ni ovo nije dovoljno, uvek mozes proveravati krv na nekoliko meseca dok ti to ne izbije iz glave.
ak ni francuskim poljubcem nije način prenosa HIV- a.
Kijanjem, kašljanjem, korišcenjem istih caša, šolja, sedenjem u istoj prostoriji sa HIV pozitivnom osobom, grljenjem, dodirivanjem itd.
Ako ti ni ovo nije dovoljno, uvek mozes proveravati krv na nekoliko meseca dok ti to ne izbije iz glave.