kako da pomognem svom detetu?!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
globus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:51 am

kako da pomognem svom detetu?!

Post od globus »

Molim Vas za savet!

Dete 4 godine ima probleme kod disanja. Treci krajnik, kazu dr sa VMA, mu je blago uvecan ali nije za vadjenje.
Dete nema nijedan vidljiv znak bolesti poput podocnjaka,gubitka apetita...Naprotiv, jako je veselo i naizgled zdravo dete sa dobrim apetitom, pun je energije.

Ali, nocu slabo spava, hrce i ima prekide disanja. UZASNO SE MUCI! pRAVI HOROR ccim legne!
dR kazu da je u redu jer ne mogu nista da vide.
STA DA RADIM, KAKO DA UTICEM NA TAJ KRAJNIK DA MU OLAKSAM???
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: kako da pomognem svom detetu?!

Post od aa_aca »

Ако су лекари рекли да трећи крајник није за вађење онда вероватно он није узрок хркања.

Да ли је дете гојазно? Какви су синуси? Да нису упаљени?

Можете да пробате неко време да му пред спавање стављате дечији Олинт спреј за нос. Да би сте избегли евентуалне проблеме са слузокожом носа, прибегните једном трику. Стављајте спреј само у једну ноздрву, наизменично свако вече у другу. Једна чиста ноздрва је довољна за правилно дисање, а на тај начин се продужава време регенерација слузокоже носа.

Обратите пажњу и на положај главе приликом лежања. Нека је мало забаци у назад када лежи по страни. Лежање на леђима треба избегавати.
globus
Novi član
Novi član

!!

Post od globus »

Nije uopste gojazan! Nije ni mrsav! Izgleda skroz zdrav sto maskira njegov problem. Jos je i vedro, nasmejano dete.

On ima, koliko sam upoznata citanjem tekstova o adenoidu, 3 simptoma karakteristicna za uvecan krajnik. Cinjenica je da mu je blago uvecan, ali to `blago` my pravi problem.
Znaci,
1. ima apneu
1. nocu hrce
3. danju pretezno ima otvorena usta.

Radio je alergotest na disne alergene-negativno.

Muci se, pa se muci. Noc je noc strave i uzasa. Neispavan, zeva stalno dok `spava`, menja polozaje svaki cas. Nekad polusedne i tako spava.

i najcudnije mi je, kad svane on nije isrpljen od nespavanja vec ustaje nasmejan i raspolozen!

Mislim da ga niko od lekara ne shvata ozbiljno jer njegov izgled i vedrina ne odaju utisak bolesnog deteta.
a, ja strepim kakve ce biti posledicee na srce, mozak jer ne znam STA DA RADIM?

Napravicu snnimak njegovog disanja, stenjanja dok se muci nda izdahne, prekida od nekoliko sekundi,pa cu odneti nekom dr.
globus
Novi član
Novi član

Post od globus »

da dodam...
kako da znam kakvi su mu sinusi? retko je prehladjen,ako bude, za dva dana je kao nov. Nikad nije imao upale grla i usiju. Orl dr mu nisu videli nista kao problem. Poslali ga kod specijaliste za astmu. Sve u redu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Какви год били синуси, можете да примените домаћи рецепт са дивљим кестеном. Имате га на мом сајту под Савети, Здравље, Синуси-чишћење.
Odgovori