Moja beba za neki dan puni 5 meseci. Davala sam joj po malo kasica od voca i lepo ih je prihvatila. Sada dolazi red na to da probamo povrce. Zanima me koje se povrce daje, u kojoj kolicini sme da se da na pocetku i da li treba da se nesto doda u njega ili je dovolljno samo ga skuvati u vodi?
Posto moja beba cesto pati od zatvora dajte mi preporuku koje namernice treba da izbegavamo?
koje povrce
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prvo mrkvica , kpompir,bundeva, karfiol i tikvice. Ovo povrce je slatkasto, pa ih bolje prihvataju. U povrce kozes da dodas malo mleka koje beba pije pre ce ga prihvatiti. Sama mrkva moze da pogorsa zatvor, ali u kombinaciji sa jabukom je ok. Budi strpljiva, povrce mnogo teze prihvataju od voca od voca. Sacekaj sa graskom,boranijom,pasuljem, to im je jos uvek pretesko za stomacic.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 8:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bas iz gore navedenog razloga(da bebe teze prihvataju voce nego povrce) treba prvo poceti sa povrcem. Voce sadrzi u sebi dosta secera i ima neki ukus dok sa povrcem to nije slucaj.
Povrce staviti da se kuva u vec klucalu vodu ,jer ce se tako brze skuvati i samim tim izgubiti korisne sastojke i pred mixanje OBAVEZNO maslinovo ulje .
Prijatno
Povrce staviti da se kuva u vec klucalu vodu ,jer ce se tako brze skuvati i samim tim izgubiti korisne sastojke i pred mixanje OBAVEZNO maslinovo ulje .
Prijatno