koje povrce

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
vdj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 5:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

koje povrce

Post od vdj »

Moja beba za neki dan puni 5 meseci. Davala sam joj po malo kasica od voca i lepo ih je prihvatila. Sada dolazi red na to da probamo povrce. Zanima me koje se povrce daje, u kojoj kolicini sme da se da na pocetku i da li treba da se nesto doda u njega ili je dovolljno samo ga skuvati u vodi?
Posto moja beba cesto pati od zatvora dajte mi preporuku koje namernice treba da izbegavamo?
milisa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm

Post od milisa »

Prvo mrkvica , kpompir,bundeva, karfiol i tikvice. Ovo povrce je slatkasto, pa ih bolje prihvataju. U povrce kozes da dodas malo mleka koje beba pije pre ce ga prihvatiti. Sama mrkva moze da pogorsa zatvor, ali u kombinaciji sa jabukom je ok. Budi strpljiva, povrce mnogo teze prihvataju od voca od voca. Sacekaj sa graskom,boranijom,pasuljem, to im je jos uvek pretesko za stomacic.
gocam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 3:35 pm

Post od gocam »

Jos da dodam: keleraba, spanac i blitva takodje mogu na pocetku, kao i lisce od cvekle. Dobro je dodati par kapi extra-virgin maslinovog ulja, puno je korisnih sastojaka i olaksava varenje kod beba.

Kasnije se moze uvesti boranija, grasak, paradajz (kuvani), prokelj, kelj

Jos kasnije socivo, kupus.
Zoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 8:56 pm

Post od Zoca »

Bas iz gore navedenog razloga(da bebe teze prihvataju voce nego povrce) treba prvo poceti sa povrcem. Voce sadrzi u sebi dosta secera i ima neki ukus dok sa povrcem to nije slucaj.
Povrce staviti da se kuva u vec klucalu vodu ,jer ce se tako brze skuvati i samim tim izgubiti korisne sastojke i pred mixanje OBAVEZNO maslinovo ulje .
Prijatno
Odgovori