Da li je neko čuo za ** reklama ** i zna li kako da se dođe do njega? Takođe, šta znate o Dr Diniću? Da li imate iskustva i kakva su sa h(k)iropraktikom? Ja imam diskus herniju i jednom davno me je spasio ** reklama **, a sada Dr Dinić. Mada čujem da su mišljenja podeljenja, neki su za alternativu, a neki za klasiku - kineziterapija...
Podelite iskustva, ja sam na bolovanju trenutno i posle pregleda kod Dr Dinića, sve nade dalje polažem u fizikalnu, pored struja i sl. radim i vežbe...
Moram da napomenem da nisam za kostolomce, ipak je to kičma u pitanju, ne bih se zezala, a za gore navedene znam da su učeni ljudi...
H(K)iropraktika - ** reklama **, Dr.Petar Dinić
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: H(K)iropraktika - ** reklama **, Dr.Petar Dinić
Ни једна терапија не може да ослободи нерв који је прикљештен. Ту једино помаже намештање пршљена и ослобађање нерва.
Tako je slazem se,kad je nerv prikljesten vi imate staticki problem da je nerv kompresovan i nabijen.Fizikalnom terapijom samo gubite vreme,pravo resenje za vas je samo dobar kiroprakticar i nije bas da su samo njih dvoje uceni! Ako kucate na google REKLAMA izbacice vam nekoliko dobrih kiroprakticara kod kojih se ceo Beograd a i sire ljudi lece sa jako dobrim rezultatima.Ja vam mogu toplo preporucuti kiroprakticara Dr. Lazica iz jerkovica koji je meni samo od jednog tretmana resio problem slican vasem.
Posle dugogodisnjeg iskustva mogu da razumem ljude koji sebi traze leka na razlicitim stranama i stvarno postujem pravo na izbor svake jedinke da se leci kako god hoce,ali moram da odreagujem na prethodna dva posta .
Prvo nije tacno da nijedna terapija ne moze da oslobodi nerv pritiska osim "namestanje" prsljena i nije u redu da se pausalno zakljucuje da se fizikalnom terapijom gubi vreme.
Kao sto ja elektrotehnicarima i ostalim profesijama ne osporavam apsolutu prednost na njihovom polju rada tako ne dozvoljavam i ne zelim da medicinski neobrazovani ljudi postavljaju granice kvaliteta moje profesije.
U nadi da cete ubuduce razmisliti pre nego sto izjavite da neko uzalud ide na fizikalnu terapiju ,srdacno vas pozdravljam.
Prvo nije tacno da nijedna terapija ne moze da oslobodi nerv pritiska osim "namestanje" prsljena i nije u redu da se pausalno zakljucuje da se fizikalnom terapijom gubi vreme.
Kao sto ja elektrotehnicarima i ostalim profesijama ne osporavam apsolutu prednost na njihovom polju rada tako ne dozvoljavam i ne zelim da medicinski neobrazovani ljudi postavljaju granice kvaliteta moje profesije.
U nadi da cete ubuduce razmisliti pre nego sto izjavite da neko uzalud ide na fizikalnu terapiju ,srdacno vas pozdravljam.
Стварно нема потребе за увредама. Осим тога, изјава је веома храбра. Неки себи превише дозвољавају.terapeut napisao:.... ne dozvoljavam i ne zelim da medicinski neobrazovani ljudi postavljaju granice kvaliteta moje profesije.....
Ne bih se složila da je fizikalna gubljenje vremena, iz ličnog iskustva. Nisam medicinski radnik, ali znam šta mi prija a imam i dovoljno iskustva da procenim kada/šta pomaže... Takođe, nisam za posećivanja kostolomaca i slično, jer nisam nezgodno uvrnula nogu, pa da me neko namešta, već mi je problem malo kompleksniji. Smatram da u kombinaciji, fizikalna terapija i akupresura može dosta da pomogne , pod pretpostavkom da je taj neko koji mi "namešta" kičmu učen i iskusan. Plašim se kojekakvih staraca koji "fenomenalno bez medEcinskog znanja" znaju šta mi je. Za ovu vrstu pregleda odlučila sam se samo na osnovu ličnog iskustva prijatelja i kada me je muka na to naterala. Ipak, kada se "namesti" pršljen, zglob i sl. smatram da treba ići na fizikalnu terapiju i raditi vežbe, jer akupresura deluje trenutno, a osobe sa mojim problemom trebaju dugotrajno rešenje.
Veliki pozdrav svima i hvala na mišljenjima
Veliki pozdrav svima i hvala na mišljenjima

Чини ми се да је овде термин акупресура погрешно употребљен. Акупресура представља коришћење физичког притиска на акупунктурне тачке - без игала. Никакве везе нема са физикалном медицином и хиропрактиком.
Хиропрактика је корисна само одмах по повреди. Три дана после повреде већ може да буде прекасно јер се јављају додатни отоци и упале које онемогућавају враћање измештеног дела на своје право место.
Хиропрактика је корисна само одмах по повреди. Три дана после повреде већ може да буде прекасно јер се јављају додатни отоци и упале које онемогућавају враћање измештеног дела на своје право место.