Podrigivanje kod dece

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
srculenceMalo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 5:45 pm

Podrigivanje kod dece

Post od srculenceMalo »

Moje dete ima 10 godina i uopste ne podriguje :( Ja nisam obracala paznju na to,mislila sam da se stidi da to radi sve dok ga mladji brat nije zacikivao oko toga.Jednom prilikom sam primetila da se nesto desilo tokom jela,mislila sam da povraca ali mi je rekao da je samo podrignuo.To je bio cudan zvuk,nalik nagonu za povracanje.Od tad nista u vezi toga iako pije i gazirana pica i mineralnu vodu.Primetila sam da mu se "cuje u stomaku",posle jela nadimanje,kao kad zeli da podrigne,ali nikako ne dolazi do toga.U zadnje vreme to cesto cujem kad sam mu u blizini,zeludac nesto radi,ali ne podriguje.Mislim da bi njemu bilo mnogo lakse kad bi izbacio to i zanima me zasto se to desava i sta je potrebno da uradimo kako bismo mu pomogli,eventualno shvatili zbog cega je to kod njega tako.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Podrigivanje kod dece

Post od aa_aca »

Очигледно му је непријатно. Зашто би га млађи брат зачикавао због тога што не подригује? Баш свашта. Нешто се вероватно десило па он задржава ваздух и не подригује.

Потрудите се да млађи брат не зачикава старијег. Треба да га поштује јер је старији.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Podrigivanje kod dece

Post od drbgd »

ne obracajte paznju, sve je u redu
Odgovori