eksprimat prostate
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
eksprimat prostate
Postovanje,da li se brisom iz eksprimata prostate na bakterije postize isti efekat kao i iz spermokulture i brisa uretre?Posto mi je urolog stalno radio bris ekstrimata i kada ga ja pitam da li je to isto sto i bris uretre na bakterije i spermokultura on kaze da se postize isti rezultat.Hvala
Re: eksprimat prostate
Jos nesto,nalazi su mi stalno negativni,prostata uredna,a ja konstantno osecam peckanje posle mokrenja ne tokom mokrenja i bol u ledjima.Urolog mi je rekao da pijem prosta gard i dosta caja.
i kod brisa uretre rade se dva razlicita brisa - klasican bris (odgovara ovome sto si ti radio) i bris na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu...ako nisi radio ovaj drugi uradi ga, on se radi posebnom tehnikom...a peckanje moze da potice i od nekih drugih stvari...
Sve sam to uradio i sve je negativno .Recite mi koji su jos razlozi za to sitno peckanje?Nemam ucestalo mokrenje ,mokraca je u redu.
da li si radio obican pregled mokrace, ultrazvuk...takve tegobe mogu recimo poticati i zbog peska u bubrezima, posebno sto spominjes i bol u ledjima...
Radio sam ono sto mi je urolog rekao, i njegove preglede vizuelne ,testisi,glans...U mokraci su bili prisutni oksalati a ultrazvuk mi nije ni pominjao ali je verovatno zato i rekao da pijem sto vise caja i da se javim za mesec i po dana.Ne znam sta su oksalati.
oksalati upravo odgovaraju pesku, sto moze praviti takve tegobe...zato jeste bitno da pijes sto vise tecnosti kako bi se urinarni putevi propirali, da se to ne talozi i me stvori neki kamen u bubregu...povremeno obavljati kontrole i to pratiti, ako do sad nije radjen ne bi bilo lose da se uradi jedan ultrazvucni pregled cisto radi provere da li je sve ok...
Evo danas sam ponovo radio analizu urina i sve je normalno ili negativno a za sediment pise
2-3 leukocita,dosta sluyi,malo kristala kalcijum oksalata.
Sta od toga nije normalno.Hvala
2-3 leukocita,dosta sluyi,malo kristala kalcijum oksalata.
Sta od toga nije normalno.Hvala
Hajde jos i ovo
izgled lako zamucen
boja zuta
ph 5
gustina 1,025
I na osnovu ovoga svega da li treba neki drugi nalaz mokrace da uradim?
izgled lako zamucen
boja zuta
ph 5
gustina 1,025
I na osnovu ovoga svega da li treba neki drugi nalaz mokrace da uradim?
ok je nalaz, a ovo "malo kristala kalcijum oksalata" potvrdjuje da postoji pesak...u ovom nalazu ga je bilo malo, ali povremeno moze naici u vecoj kolicini, praviti iritaciju i tegobe koje imas...znaci sto vise tecnosti da se urinarni putevi redovno propiraju...
Hvala!
Danas sam dobio rezultate i hlamidija negativno i bris uretre na bakterije i gljivice negativno.Ovo radim van urologa posto me je on slao u svoje laboratorije pa sam zeleo da budem siguran i da ipak uradim i u drugoj laboratoriji.Ne znam da li da uradim i spermokulturu posto mi niste pojasnili da li bris eksprimata prostate pokriva i uretru i spermokulturu?Za mikoplazmu mi je urolog rekeo da bi morao da imam iscedak na donjem vesu,ne znam da li je to tacno.
eksprimat prostate trebalo bi da bude u skladu i sa spermokulturom...verovatno bi dobio uredan nalaz i spermokulture, vazno da su svi ovi nalazi uredni, ako bas zelis da budes siguran i u to mozes i to uraditi, ali mislim da je ovo dovoljno...