Menijerova bolest, ili nesto drugo sa culom ravnoteze ili uv

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Menijerova bolest, ili nesto drugo sa culom ravnoteze ili uv

Post od ependorfica »

Molim vas, da li neko moze da mi preporuci nekog dobrog lekara za dijagnostiku Menijerove bolesti ili ispitivanje problema unutrasnjeg uva. Mom tati je ova bolest dijagnostikovana pre dve godine na VMA i od tada je pod terapijom, koja vise ne pomaze! Ni glicerol, ni Urutal, Vestibo, nista! Vise ne znam gde da idemo i sta da radimo, sve mu je gore, ima napade vrtoglavice, povracanja i gubitak sluha sa pistanjem u uvu na 4 dana!
HITNO JE< MOLIM POMOC!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
andjeoair
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 2:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od andjeoair »

Vidim da imate problema, ja sam saznala pre dva maseca da bolujem od iste bolesti i mogu reci da nije bas ohrabrujuce.
Uzrok ove bolesti jos nije poznat a kao ni tretman. Leka nema ako za tim jurite. Vreme ce pokazati svoje. ja znam da je vrlo tesko ziveti s tim ja imam 26 godina, radim i imam dvoje dece 6 i 2 godine.
Samo hrabro napred, kad tad ce se sve smiriti. Mozete ta insistirate na operaciji, mada ona dovodi do totalne gluvosti ali se sve smiruje. Kao sto sam rekla znam da nema generalnog tretmana, nekim ljudima pomaze prestanak pusenja i kafe kao i uravnotezena ishrana s a vrlo malo soli.
Raspitajte se za operaciju ako je vec Vas otac u teskom stanju.
tina853
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2011 7:03 pm

Re: Menijerova bolest, ili nesto drugo sa culom ravnoteze ili uv

Post od tina853 »

zdravo,evo jos jednog obolelog od menijerove bolesti,ja imam 27 godina i troje dece,pijem vestibo,koji slabo pomaze,ali niko mi nije preporucio diuretike samo vestibo i dimigal pp.sta jos moze da se pije?
tina853
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2011 7:03 pm

Re: Menijerova bolest, ili nesto drugo sa culom ravnoteze ili uv

Post od tina853 »

ima li jos koga sa menijerom??????
Odgovori