pre neki dan primetih da su mi stopala tacnije clanak na nozi ovakvog oblika:

kod nas se to valjda zove ravni tabani, stopala ili kako vec.Noga nije bas ovoliko pomerena od normalne pozicije ali tezi ka ovoj poziciji na desnoj slici.Citao sam dosta na netu i video da se ravna stopala javljaju pre svega kod dece i pretezno su napisani clanci za decu tj. kako da se izbore sa tim.
Inace nikada pre nisam imao ravna stopala, dakle na svim sistematskim pregledima sve je bilo u redu i clanak na nozi mi nije isao ka unutra kao sada.Dakle nisam nasledio to, jer u porodici niko nije imao problema sa tim, posto sam citao da je valjda nasledno.Imam 22godine, visok sam oko 182cm i imam oko 70kg dakle nisam gojazan.Pre sam se dosta vise bavio sportom, isao u teretanu medjutim poslednjih godina kako sam upisao fakultet, nemam toliko vremena za sport (jer studiram elektrotehniku i racunarstvo, pa dosta vremena provodim uceci).
Na kraju sto je najbitnije, ne osecam nikakve bolove niti u stopalima, clanku ili kolenima.Da li je moguce ovo ispraviti i vratiti clanak u normalan polozaj ili moram stalno nositi ortopedske uloske?Sta je najbolje uraditi, a da to nije operacija, koju bih izbegao?
Hvala.