Nemlecna ishrana beba

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
jbioss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 4:00 pm

Nemlecna ishrana beba

Post od jbioss »

Postovani,
moja beba ima 4.5 meseca, samo dojimo i krenuli smo sa nemlecnom ishranom tacnije sa pirincanim pahuljicama. Po telu je pocela da mu izbija alergija, posle 4. dana smo prestali sa pirincanim pahuljicama i alergija mu se povukla. Kako da nastavim sada sa nemlecnom ishranom?
Hvala vam
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Nemlecna ishrana beba

Post od aa_aca »

Знам да Руси бебама дају водом разблажен домаћи кефир чим их скину са дојења.
Filthy McNasty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am

Post od Filthy McNasty »

jbioss napisao:Postovani,
moja beba ima 4.5 meseca, samo dojimo i krenuli smo sa nemlecnom ishranom tacnije sa pirincanim pahuljicama.
A koji je razlog sto ne hranite bebu mlekom? Alergija?

Ja svoje dete hranim iskljucivo SIROVIM mlekom, nikako ovim preredjenim (citaj: pasterizovanim/homogenizovanim, dadatim vestackim vitaminima, itd) varijantama. Prilicno je mala verovatnoca da dete ima alergiju na sirovo mleko, na pasterizovano deleko veca.

Baci pogled na Weston Price fondaciju, ove cike znaju o cemu pricaju:

http://www.westonaprice.org/childrens-h ... by-formula

Ovde imas sve varijate, mleko ili bez istog.

Ja koristim njihovu Raw milk formulu , mali napreduje samo tako! Zena je dojila prva 4 meseca, onda izgubila mleko, s tim sto smo i od prvog dana kombinovali jer nikada nije imala dovoljno mleka.

Vrlo bitna stvar, ni u kom slucaju nemojte dete hraniti formulama na bazi soje, to je uzasno losa hrana!

Kefir je "jak" za stomak cak i za odrsle osobe a kamoli za ovako male bebe, to tek kasnije i u vrlo malim kolicinama. To ne moze biti osnovna hrana.
jbioss
Novi član
Novi član

Post od jbioss »

Moja beba i dalje doji, nego pocinjemo polako da uvodimo i drugu hranu. Nije alergicna na moje mleko, vec na te pirincane pahuljice ( to je nasa prva hrana kojui smo poceli da konzumiramo).
Filthy McNasty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am

Post od Filthy McNasty »

jbioss napisao:Moja beba i dalje doji, nego pocinjemo polako da uvodimo i drugu hranu. Nije alergicna na moje mleko, vec na te pirincane pahuljice ( to je nasa prva hrana kojui smo poceli da konzumiramo).
Ne znam odakle ti onda ideja da hranite tako malo dete sa pirincanim pahuljicama? Potpuno van pameti......... prva cvrsta hrana za bebe je zumance jajeta, holesterol je ono sto detetu treba za razvoj nervnog sistema i mozga. Mozes poceti i sa domacim supama sa sto vise povrca, supa je pored ostalog izvor minerala, takodje kuvana sargarepa iz supe za pocetak.
Avokado, banane, jabuke .........

To su stvari koje lagao mozes ubacivati. Kreni sa zumancetom i supom .
jbioss
Novi član
Novi član

Post od jbioss »

Ja pomislih da na ovom forumu su doktori i nutricionisti, neka strucna lica...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

jbioss napisao:Ja pomislih da na ovom forumu su doktori i nutricionisti, neka strucna lica...
Стручна лица јесу.

Коме треба "доктор и нутрициониста" нека иде у дом здравља. Овде се свако може представити као лекар, доктор, нутрициониста, астронаут, Тито и тако даље. Не знам да ли има некога ко је верификован од стране самог доктор.рс сајта.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Nisam strucna jer nema jos diplome za mame, ali da probam da pomognem..
Elem, ja sam specifican slucaj, jer moj sin ne sme nista da jede sto u sebi ima visok sadrzaj belancevina, pa sam mu zato do 6. meseca davala iskljucivo samo njegovu specijalnu mlecnu formulu. Posle toga, kada je napunio 6 meseci, krenula sam sa kuvanom sargarepom i jabukom, kruskom, i posle ostalo kuvano povrce, ali tek od nekog 10 meseca. E sad, da je sa njim sve u redu, i ja bih mu od 6. meseca davala pirincane pahuljice, jer pedijatri upravo to i preporucuju, pa tek onda kuvano povrce, pa voce. Treba uvoditi postepeno, prvo da proba na vrh kasicice, pa onda sve vise i vise, doza se poveceva nedeljno.
Malo sacekaj, pa probaj ponovo sa pirincanim pahuljicama, malo po malo..
jbioss
Novi član
Novi član

Post od jbioss »

Hvala Vam Bojana, krenuli smo sa povrcem, isprobavamo za sada samo ukuse. Kupili smo knjigu Beby kuvac od Z... Ne znam sme li se reklamirati ovde. Knjiga je extra, napisala je nutricionista. Ima i dosta recepta. Veliki pozdrav za Vas.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

I drugi put, kad god mogu da pomognem :)
vazno je samo da bebica hoce da proba i da jede, to znaju da budu velike muke, znam, ali u velikoj ste prednosti u startu jer vasa beba sme da jede sve, pa je onda u redu probati sve postepeno. I secam se reci naseg pedijatra, kod uvodjenja nove hrane, uvek pravite puzu od minumum par dana, u slucaju alergije necete znati na sta je tacno bebica alergicna!
Veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не могу изричито да препоручим да се бебама даје кефир јер то лично нисам радио. Знам да у Русији разблаже кефир водом и дају уместо млека.

Само да исправим један коментар. Прави домаћи кефир није ни јак ни тежак са стомак. Имао сам прилике да разговарам с особама које ништа млечно нису смеле да једу због јаких болова и проблема који би се јавили после конзумирања дотичних производа (млеко, јогурт, сир,...). Успео сам да их убедим да бар мало пробају домаћи кефир. Ено сада се наливају њиме и никаквих проблема немају, а постепено ће да доведу у ред и остале стомачне проблеме. Фабрички кефир уопште нећу да коментаришем.
Odgovori