Bol u kuku i preponama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
demon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 14, 2006 11:26 am

Bol u kuku i preponama

Post od demon »

Imam 31 godinu i već 5 godina aktivno se bavim sportom ( trčanje na duge staze ). Pošto pola godine nisam baš puno trenirao, moja težina malo je porasla (174cm, 82kg). Več oko mesec i po osećam bolove i predjelu dimlja, stražnjice, gornjeg dela butina, i u zglobu samom, te u gornjem djelu koljena. Bol se ponekad pojavi tokom trčanja, nakon nekih 20 ali 30 minuta ali nikad nije jak, možda je ponekad jači tek nakon trčanja,a ponekad javlja se i u mirovanju i seli se, boli u dimljama, pa opet malo nad koljenom, pa opet u stražnjici i tako. Zanima me, dali je bol možda posljedica opterećenja zbog malo prevelike težine ili možda ide za kakvu ozbiljniju bolest (Artrozu)?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da su vase tegobe izazvane kombinacijom povecanja tezine i pauze u treniranju. Ipak, bez pregleda i eventualnog snimka vam niko ne moze reci da li se radi samo o tome, ili mozda o nekoj bolesti.

Mislim da je najbolje da se javite ortopedu ili reumatologu.
Odgovori