Bol pri skupljanju sake!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
blondy92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2013 4:24 pm

Bol pri skupljanju sake!

Post od blondy92 »

Pozdrav! Imam problem sa skupljanjem sake,pokusacu da objasnim kako je sve pocelo. Pre mjesec dana osjetila sam da mi nesto skace na sredini dlana pri skupljanju sake,ja mislim da je kost,bol se malo osjecao ali nista strasno. medjutim u zadnje vrijeme saku ne mogu skupiti dok prethodno ne pomjerim kost drugom rukom. Nisam isla doktoru,cekam da dobijem osiguranje pa onda da idem a interesuje me sta bi moglo to da bude? Jos samo da kazem da nisam nigdje pala u skorije vrijeme,bavila sam se pre cetiri godine sportom i pala sam na tu istu ruku,pad je bio na otvorenu saku i to dva puta sam imala isti pad,nije me nista bolilo poslije pada samo mi je ruka podrhtavala kada ispruzim saku ali je proslo nakon nekoliko dana. hvala i pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bol pri skupljanju sake!

Post od aa_aca »

Да ли може да буде грч?
blondy92
Novi član
Novi član

Post od blondy92 »

Pa ne znam,uglavnom nesto mi skace kao kost i bol je jak,poceli su i prsti da mi trnu!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Лако може да буде да имаш проблем са зглобом шаке тј. да су нерви пригњечени због неког разлога. Можеш да покушаш да држиш јак магнет на самом згобу - као што се носи часовник али са доње стране. Магнет треба да је дугмаст, облика диска, пречника од 10 до 20 милиметара. Учврсти га помоћу неког црног ластижа па ће да личи на наруквицу. :D Стално магнетно поље многоструко побољшава циркулацију и регенерацију ткива, тако да ће помоћи ако је узрок проблема нагомилавање калцијума или оштећење нерва. Нешто на ту тему сам писао на мом сајту. Само да ти напоменем да магнет мораш да носиш бар 20 часова дневно, сваки дан. Прва побољшања треба да осетиш за неких петнаестак дана.
blondy92
Novi član
Novi član

Post od blondy92 »

Hmmmogla bih pokusati. Bila sam kod doktora,skoro mi nista nije rekao samo mi dao uputnicu za plasticnog hirurga,u roku od petnaest dana ce me primiti,nocas nisam mogla da spavam kolko su mi prsti trnuli,a saku ne mogu vise ni da sklopim. Hvala vam,pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Шта ће човек. Имају толико посла да не могу да се посвете пацијентима. Не знам да ли је било боље да те упутио код хирурга или физијатра.

Углавном, набави ти магнет па удри. Магнет са украса је много слаб и биће потребно много више времена да делује. Има неких радњи где се могу купити јаки магнети. Важно је да буде јак. Немој да узимаш онај накит са магнетима - просто су смешни.

Треба ти нешто овако: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html
blondy92
Novi član
Novi član

Post od blondy92 »

Da probam to ili da sacekam pregled kod hirurga,ovaj moj doktor je spominjao neku kost samo tek sam se doselila u sloveniju pa ne razumijem bas najbolje sve.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тешко да прсти могу да ти трну због неке кости у длану, мада ко зна.

У сваком случају нема потребе да чекаш са магнетима. Набави магнет и носи га јер не може да шкоди. Док те они провозају по снимањима, лево десно, проћи ће који месец.

Ово сам нашао у Словенији:
- http://www.magneti.si/en-GB/location.html
- http://www.svetmagnetov.com/neodim.html

Када будеш куповала магнет важно је да буде неодијумски јер су веома јаки. Неопходно је да буде тако магнетисан да су му полови са горње и доње стране. Дакле, аксијално магнетисање као на левој слици (пише axial):
- http://www.magnet-shop.com/Magnetizatio ... _:360.html

Магнет треба да је дебљи од 3mm јер се иначе веома лако сломи приликом судара са неким предметом.
blondy92
Novi član
Novi član

Post od blondy92 »

Ok,hvala vam! Pozdrav
Odgovori