Problem sa dozivljavanjem orgazma za vreme sexa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Satnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2012 12:55 pm

Problem sa dozivljavanjem orgazma za vreme sexa

Post od Satnica »

Postovani, trebala bi mi pomoc jer imam problem da ne mogu da svrsim tokom sexa.

Dok masturbiram ovaj problem se ne javlja. Primetio sam da tokom masturbacije napinjem telo i mislim da su mi potezi brzi nego sto je slucaj kad imam sex. Nemam problema sa impotencijom, lako dozivljavam erekciju koja je stalna, ali je problem kada devojka uzme 'alatku' u ruku, usta ili za vreme penetracije. Jednostavno nemam mnogo osecaja 'dole'. Kao sto rekoh, cak i tada, penis je ukrucen, ali orgazam i/ili ejakulacija izostaju. Sex se najcesce zavrsava tako sto se jednostavno ostanem bez zelje da nastavim da pokusavam, jer mislim da bih mogao tako satima da nastavim i sve bi bilo isto. Takodje, javlja se i nelagodnost jer i devojka zeli da svrsim.

Spavao sam sa dve devojke do sad i sa obe sam imao isti problem. Sa prvom pre par godina, sa drugom ne tako davno. Prilikom masturbacije ne diram glavic, misleci da ce se tako povecati njegova osetljivost, ali eto, za ovih par godina, sve je ostalo isto.

Mozete li mi reci sta bih mogao da promenim kako bih mogao da imam normalan sexualni zivot. Citao sam na internetu i u jednom clanku (http://www.drmalpani.com/anejaculation.htm)video da je procenat izlecenja samo oko 58%, ali ne zelim da verujem da je tako strasno, mozete li mi pomoci?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Problem sa dozivljavanjem orgazma za vreme sexa

Post od Dr011 »

ovaj link koji si postavio odnosi se na nesto drugo, ti taj problem nemas...ti ustvari ne mozes da stignes do orgazma, a ne da imas orgazam bez ejakulacije...posto kod masturbacije sve radi kako treba, gotovo sigurno se radi samo o psiholoskom problemu...neko ima problem sa prebrzom ejakulacijom, a neko da ne moze da dodje do orgazma, sve su to relativno cesti problemi na pocetku seksualnog zivota...
nije naravno ni ista stimulacija kod masturbacije i kod odnosa, niti kada si sam i kada je tu neko drugi ko te stimulise...treba samo da naucis da se potpuno opustis, ne razmisljas da li ce biti orgazma, jer sama briga oko toga ce te kociti...
Takodje, javlja se i nelagodnost jer i devojka zeli da svrsim.
da, to je taj psiholoski pritisak, moras to da prevazidjes to, samo strpljenje, opustenost, ne razmisljaj unapred kako ce da ispadne...
pokusaj i pri masturbaciji da nadjes neku tehniku kojom ces simulirati onaj osecaj koji postoji kod odnosa, pa vezbaj sam... :wink: i sa devojkama znaci samo opusteno i bez razmisljanja kako ce da ispadne! :wink:
nono
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 06, 2013 1:42 pm

Post od nono »

imam veliki problem, o kome ni sa kim nisam pricala, sexualno sam aktivna oko 10 godina, inace imam 30, uglavnom sam imala stalne partnere,sa kojima sam opustena, sex volim, uzivam u njemu narocito sa sadasnjim partnerom, sama pomisao na njega mi izaziva one prijatne zmarce u stomaku. ali nikako ne mogu da dozivim orgazam, masturbiram redovno,i jednom sam iz znatizelje uspela da svrsim 10 x u toku jednog dana, ali sa partnerom nikako... nemam barijere,sram,strah ili bilo sta slicno,pa mi nije jasno u cemu je moj problem
Korisnikov avatar
Reptile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 1:37 am

Post od Reptile »

Ako uspes da mastrurbiranjem dodjes do orgazma,onda je to sigurno na psiholoskoj bazi...samo opusteno i tokom sexa razmisljaj samo o sexu,ne kako da ostavis utisak na nju,kakav ces biti,da li ces je zadovoljiti itd-to ti stvara pritisak.
nono
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 06, 2013 1:42 pm

Post od nono »

ja sam zensko, tako da nemam opterecenje o ostavljanju nekog utiska :D ,u toku sexa razmisljam samo o svom partneru i koliko me pali, a ne o obavezama,hoce li mi zagoriti rucak isl. kad god procitam da neka zena ima problem dozivljavanja orgazma, uglavnom kaze da nije opustena, da ima neke moralne barijere,isl. kod mene toga nema,zato mi nije jasno :cry:
Odgovori