Temperatura, golicavi kašalj, bolovi u kostima

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Rasha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2011 6:43 pm

Temperatura, golicavi kašalj, bolovi u kostima

Post od Rasha »

Ja ne znam je li ovo možda neko zapaljenje pluća, nisam bio kod lekara sto godina.
Počelo je 1. januara - valjda nazeb, šta li, osećao sam da imam povišenu temperaturu, a bolovi u kostima su se premeštali kao leptirići. Glavobolja, umor, nisam mogao ni da sedim.
I to dok sam bio na putu - u inostranstvu sam dočekao novu godinu.
Poneo sam pakovanje Tylolhot-a i kutiju Bayerovog šumećeg aspirina sa C vitaminom i to sam potrošio za 7 dana i taman kada je počela da me hvata panika, kao - prošlo.

Pre tri dana, međutim, imam utisak iz čista mira, počne neko golicavo kašljanje. Nos toliko ne curi kao kod obične kijavice. Kada legnem da spavam čujem neko šištaje u guši i plućima.

Osetio sam opet da imam povišenu temperaturu i ovog puta sam izmerio - 37.8

I danas imam 37.3 iako fizički ne osećam da imam povišenu temperaturu - možda sam se i navikao?

A čuo sam da ta podmukla temperatura može biti signal nekog zapaljenja pluća, na primer virusnog.

U stvari, nikad u životu nisam tako kašljao. Kao deda. Nikad nisam imao običaj da izbacujem šlajm, ovoga puta ponekad izađe nešto što ispljunem.

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Temperatura, golicavi kašalj, bolovi u kostima

Post od aa_aca »

Добио си грип, отишао на пут, ниси га прележао, кљукао се смећем и ето.

Треба да ти неко добро послуша плућа и евентуално их сними.
Odgovori