Trauma, hematurija, prostatitis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
taree
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 12:32 am

Trauma, hematurija, prostatitis

Post od taree »

Lijep pozdrav.
24 su mi godine i prije godinu i pol sam se poceo baviti biciklizmom i to vrlo aktivno, znao sam prevaliti put od 50 km u jednom danu, nazalost sve to bez odgovarajuce opreme i sa vrlo neugodnim sicem. Nakon par mjeseci sam poceo osjecati laganu neugodu u području prepona, al sam to ignorisao i dalje nastavljao sa vožnjom. Jednog dana, poslije duge vožnje pri kojoj sam se nezgodno i udario i tom predjelu od sic, osjetio sam užasno jake bolove u donjem dijelu stomaka, preponama i testisima i tada mi se prvi put pojavila krv u mokraći- to je bila samo prva kap pri mokrenju, imao sam i bolove pri mokrenju, isprekidan mlaz itd.
Obratio sam se urologu, koji je uradio sve potrebne pretrage i koji je preko digorektalnog pregleda utvrdio da se radi o jakoj iritaciji prostate. Dao mi je neke tablete da se upala smiri, što je i donijelo rezultate.
Međutim ja sam očigledno predvidio osjetljivost prostate i nastavio ponekada sa vozanjem bicikla, rjeđe, iako mi je doktor rekao da prekinem s tim.
U posljednih godinu dana konstantno hodam od jednog urologa do drugog, jer imam sljedeće simptome:
- povremene, lagane bolove u području prepona, testisa, polnog organa, donjeg dijela trbuha i odzvanjaju prema analnom otvoru
- u posljednjih godinu dana mi se par puta javila inicijalna hematurija- dakle mogu vidjeti laganu sukrvicu u prvoj kapi mokraće, izuzetno mala količina, i ukupno možda 5-6 puta u posljednjih godinu dana
- nekada mi se pojavi krv i u spermi, za što mi urolozi tvrde da problem sigurno leži u prostati, a ne u nekom drugom organu urotrakta
- bol pri ejakulaciji i neposredno poslije toga, lagane probleme sa erekcijom i i pritisak pri polnom odnosu
Ove tegobe su mi pogotovo izražene zimi, hladnoća i prehlada tog dijela mi pokreće cijeli ovaj tok gore, a drugi iritirajući faktor je uska odjeća- pantalone i uske bokserice.
U zadnjih godinu dana sam više puta ponovio ove pretrage:
- kompletan UZV urogenitalnog trakta
- rentgen
- analize mokrenja.
-bris uretre
-nalaz urina- ovdje su mi jednom eritrociti bili povećani, iako ih nisam vidio
- mikrobiološke kulture sperme, urina
- citološki nalaz urina- mišljenje: reaktivne promjene, ništa patološki opasno
-PSA vrijednost i vrijednost testosterona

Svi nalazi su bili potpuno uredu, osim dva opisana.
Svi urolozi mi tvrde da je riječ poprilično sigurno o hroničnoj upali prostate, koja je nastala uslijed jake traume.
Ono što me brine:
tvrdnje da dugotrajuća, povremena krv u urinu može biti urzokovana tumorima mokraćne bešike.
Da bi isključili to (a doktori tvrde da je praktično nemoguće u mojoj dobi i ne odgovara mojim simptomima) jedan urolog mi predlaže da uradim cistoskopiju.
Ovog pregleda se užasavam, same pomisli na to. Radio sam bris uretre bez ikakve anestezije više puta i to me užasno bolilo a tek poslije toga tegobe danima sa mokrenjem, peče ko vrag.

Molim vas za vaše savjete i mišljenje, jer mi sve ovo lagano počinje smetati da vodim normalan život, prepao sam se.
Hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Trauma, hematurija, prostatitis

Post od aa_aca »

Шта рећи човеку који се понаша као ти? Добро си знао шта није у реду са бициклом, а после савета да га више не возиш - ниси послушао. Зашто сад ми да се трудимо ишта да пишемо када ћеш ти опет по старом, чим ти буде мало боље и када више не будеш препаднут?

И поред свега тога, написаћу ти како можеш да се смириш. Ако после тога опет наставиш са безбрижним животом не укључујући мозак па после десет година добијеш тумор простате, да знаш да ја нисам крив.

Иди на ирисдијагностику и АМП или ЕПТА систем провере организма и тако ћеш брзо и поуздано сазнати да ли ти нешто фали, мислим физички. :) Линкове имаш на мом сајту (Ацин сајт) под Линкови, Здравље.

Поздрав
Odgovori