Decak stalno lupka glavom,nogicama...
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Decak stalno lupka glavom,nogicama...
Imam blizance od 5,5god. Jedan od njih dvojice vec neko vreme stalno nervozno lupka. Kada sedi na stolici lupka nogama o pod i pevusi nekako nervozno u ritmu lupanja i ponavlja neki stih od rec-dve ili skakuce po stolici sedeci,lupkajuci guzom. Uvece legne u kevet lupa glavom u jastuk i to dugo,dugo. Cinjenica je da postaje sve ozbiljnije i izgleda kao da po ceo dan hvata neki ritam, pritom je sve to prilicno bucno i iritantno. Pricala sam sa njim o tome i on kaze da ne moze da prestane. Naravno niko ga ne kritikuje zbog toga. Pomisljam da su to tikovi,mada mi i lici i ne lici na to. Ici cemo kod psihologa ali me zanima da li je neko imao slicno iskustvo jer sam bas zabrinuta.
Re: Decak stalno lupka glavom,nogicama...
Можда протестује због нечега, због неке неправде коју осећа.
Naravno o tome smo puno razmisljali. Ja ne primecujem apsolutno nikakvu nepravdu ali posto ja nisam u njegovom bicu ne mogu ni znati sta on dozivljava kao nepravdu. Ima brata blizanca i stalno se u svemu takmice, mozda je tu doslo do nekog problema. On je sitniji,mozda postaje toga svestan pa mu smeta. Generalno on je jos uvek bebast i jako vezan za mene i jos uvek uvece sisa prstic.
Медењак један мали.
Нису једнојајчани близанци?

Dvojajcani su 

Помислио сам да нису можда једнојајчани јер би то значило да је малиша болестан пошто је толико мањи од брата близанца.zaza-ns napisao:Dvojajcani su
Мораш много да га мазиш и гњавиш

Пробај да га испиташ да га можда нешто не боли.
Да му није нека песма превише ушла у главу?
Сетио сам се да је мој батица једно време лупао главом о јастук и певушио да би се успавао. Пошто сам био мали не сећам се детаља.
Можда да му пустиш неку лагану музику пред спавање?