Decak stalno lupka glavom,nogicama...

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
zaza-ns
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 14, 2010 2:46 pm

Decak stalno lupka glavom,nogicama...

Post od zaza-ns »

Imam blizance od 5,5god. Jedan od njih dvojice vec neko vreme stalno nervozno lupka. Kada sedi na stolici lupka nogama o pod i pevusi nekako nervozno u ritmu lupanja i ponavlja neki stih od rec-dve ili skakuce po stolici sedeci,lupkajuci guzom. Uvece legne u kevet lupa glavom u jastuk i to dugo,dugo. Cinjenica je da postaje sve ozbiljnije i izgleda kao da po ceo dan hvata neki ritam, pritom je sve to prilicno bucno i iritantno. Pricala sam sa njim o tome i on kaze da ne moze da prestane. Naravno niko ga ne kritikuje zbog toga. Pomisljam da su to tikovi,mada mi i lici i ne lici na to. Ici cemo kod psihologa ali me zanima da li je neko imao slicno iskustvo jer sam bas zabrinuta.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Decak stalno lupka glavom,nogicama...

Post od aa_aca »

Можда протестује због нечега, због неке неправде коју осећа.
zaza-ns
Stalni član
Stalni  član

Post od zaza-ns »

Naravno o tome smo puno razmisljali. Ja ne primecujem apsolutno nikakvu nepravdu ali posto ja nisam u njegovom bicu ne mogu ni znati sta on dozivljava kao nepravdu. Ima brata blizanca i stalno se u svemu takmice, mozda je tu doslo do nekog problema. On je sitniji,mozda postaje toga svestan pa mu smeta. Generalno on je jos uvek bebast i jako vezan za mene i jos uvek uvece sisa prstic.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Медењак један мали. :D Нису једнојајчани близанци?
zaza-ns
Stalni član
Stalni  član

Post od zaza-ns »

Dvojajcani su :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

zaza-ns napisao:Dvojajcani su :wink:
Помислио сам да нису можда једнојајчани јер би то значило да је малиша болестан пошто је толико мањи од брата близанца.

Мораш много да га мазиш и гњавиш :D , само да пазиш да оног већег не запоставиш. Пробај да га полако одвојиш од себе да не буде толико везан.

Пробај да га испиташ да га можда нешто не боли.

Да му није нека песма превише ушла у главу?

Сетио сам се да је мој батица једно време лупао главом о јастук и певушио да би се успавао. Пошто сам био мали не сећам се детаља.

Можда да му пустиш неку лагану музику пред спавање?
Odgovori