Ehinokokus bez hirurske intervencije
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 11:14 pm
Ehinokokus bez hirurske intervencije
Pre nekih 4-5 meseci mojoj babi od 75 godina su nasli ehinokokozu pluca. Simptomi su cesto i bolno kasljanje. Od tada je u 3 navrata provela po mesec dana u bolnici pa 10 dana kod kuce. Upravo pre deset dana je izasla iz bolnice i danas ponovo pocinje kasljati. Do sada je cekala operaciju a kad su je otpustili rekli su joj da nece biti operacije, jer istu verovatno ne bi prezivela. Lekove nikakve nema jer doktorka kod koje se leci je na godisnjem odmoru a i kad je tu ne pomaze joj mnogo - jedino se oporavi prilikom bolnickog lecenja od svih tih lekova, injekcija, infuzija, tecnog kiseonika i slicno, ali takvo stanje posle ne potraje zadugo. Sta da se radi - da li je jedino resenje tako da provodi ~300 dana godisnje u bolnici, ili se ova bolest moze drzati pod kontrolom u kucnim uslovima? Da li da cekamo doktorku, ili da samoinicijativno nesto kupimo u apoteci?
Pa posto se odustalo od hiruske intervencije/s razlogom/,jedino sto preostaje je konzervativna terapija/lekovima/.
Ukoliko ste u mogucnosti da obezbedite predlozeno lecenje u kucnim uslovima, to je prihvatljivo resenje.
U otpusnoj listi navedena je predlozena terapija,pa mozete nabaviti u apoteci i primeniti po uputstvu.
Ukoliko ste u mogucnosti da obezbedite predlozeno lecenje u kucnim uslovima, to je prihvatljivo resenje.
U otpusnoj listi navedena je predlozena terapija,pa mozete nabaviti u apoteci i primeniti po uputstvu.
Re: Ehinokokus bez hirurske intervencije
Da li postoji bilo kakva mogucnost lecenja recidiva ehinokokne ciste na jetri bez hiruske intervencije? Koji je konacan dokaz da se radi opet o ehinokoku?
-
- Novi član
Evo, posto ste oziveli ovu staru temu da vam javim...
Baba je ziva i zdrava, u Srbiji nije bilo moguce naci lekove za nju, prestali su da se proizvode i uvoze zbog malog broja obolelih, pa su lekari odustali od terapije, ali smo nasli farmaceute preko granice pa ilegalno ranac lekova pa Boga moli da te ne uhvate. Nisu bili skupi lekovi, pun ranac mozda 100 EUR, a to potraje dva meseca, upupno je valjda koristila 6 meseci, i onda je ozdravila. Sve smo to sami sa interneta sakupili informacije i izlecili je bez imalo prethodnog znanja, a da je domaca medicina bila digla ruke od nje.
Baba je ziva i zdrava, u Srbiji nije bilo moguce naci lekove za nju, prestali su da se proizvode i uvoze zbog malog broja obolelih, pa su lekari odustali od terapije, ali smo nasli farmaceute preko granice pa ilegalno ranac lekova pa Boga moli da te ne uhvate. Nisu bili skupi lekovi, pun ranac mozda 100 EUR, a to potraje dva meseca, upupno je valjda koristila 6 meseci, i onda je ozdravila. Sve smo to sami sa interneta sakupili informacije i izlecili je bez imalo prethodnog znanja, a da je domaca medicina bila digla ruke od nje.
O kojim lekovima se radi?
-
- Novi član
Ja se vise ne secam, neki standardan lek za ehinokokus i trihinelu, tema je iz 2008. tada smo lecili babu. Ako saznam napisacu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm
Jela sam topli sendvic i prilikom zvakanja osetila zemlju u ustima. ispljunula sam. Videla sam da je zemlja bila na listu zelene salate u sendvicu. Bojim se ehinokokusa. Koji preventivni pregled i posle kog vremena trebam da uradim? Imam fobiju od parazita jer je komsija imao trihinelu, pa se zbog tegoba sa srcem jedva izvukao.