Sportski terapeut (sportske povrede)

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Nemke91SRB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2012 10:13 pm

Sportski terapeut (sportske povrede)

Post od Nemke91SRB »

Zanima me neki dobar sportski terapeut u Beogradu. Već duže vreme imam problem sa tetivom (čini mi) u levoj ruci, a u poslednje vreme i desnoj. Ne boli me ruka kad je ne preopteretim, ali recimo kad dižem nešto teško, ili u teretani, bol se javlja tek kada opustim stisak odnosno spustim nešto što sam držao. Moguće da je problem u pregibaču zgloba (ruke).
Pa znate li nekog dobrog sportskog terapeuta u Beogradu kod kojeg bi mogao da idem? Bilo bi odlično ako bi naveli neke podatke/informacije, tipa da li se naplaćuje prvi pregled, koliko i sl.
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Sportski terapeut (sportske povrede)

Post od aa_aca »

Биће да си зезнуо лигаменте. Смањи тежине са којима радиш.

Кажу да су одлични у Мастер Физикал амбуланти: http://www.masterphysical.rs/.

Препоручујем ти да набавиш по један јак стални магнет (не оне из накита) и причврстиш их уз проблематично место. Убрзаће регенерацију али треба да их носиш бар 15 сати дневно, сваки дан. Резултате можеш да очекујеш за петнаестак дана.
Nemke91SRB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2012 10:13 pm

Post od Nemke91SRB »

Nije meni problem da smanjim težine brate, bol je manji kad radim sa manjim težinama. Ali ne mogu da napredujem ako smanjujem težinu :)

Poslao sam mejl ovoj ambulanti sa pitanjima u vezi prvog pregleda, pa ću videti šta će mi dogovoriti.

A što se tiče tog magneta, jel mogu da nastavim sa bavljenjem fizičkim aktivnostima, odnosno teretanom, dok ih nosim? Ili moram da prekinem?

Inače hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можеш да их носиш стално, чак и када вежбаш. Можеш магнет да учврстиш на неки шири ластиж, па га носиш као часовник. Поента је да стално магнетно поље делује на крв и на само ткиво, тако да можеш и треба увек да носиш. Нешто сам на мом сајту писао о том деловању. Најбоље да набавиш по један неодијумски никловани магнет за сваку руку, облика диска, пречника око 2cm и дебљине 5mm. Уосталом, величину прилагоди како желиш, само немој да узимаш тањи магнет од 3mm јер су крти, а ако су много танки лако могу да се преломе. Мада, ако нађеш мање магнете, они су јефтинији, па и ако се поломи ти стави други. Важно је да буде неодијумски јер је најјачи. Можеш чак да искористиш магнете из хард диска, мада су они потешки и мало већи по димензијама

Препоручио бих ти да мало смањиш тежине и сачекаш са напретком док не видиш како се развија ситуација. Лигаменти нису наивна ствар. Споро се опорављају.

П.С.
Немој да носиш механички часовник. :D
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

http://www.fiziobalans.com/kontakt.php#kontakt znam da kolege ovde imaju sertifikate za svetski najpriznatije metode,pa eto mozes i njih da priupitas za savet.
Ja licno bih ti obustavila treninge dok se ne vidi sta je.Pozdrav
Odgovori