Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Imam problem da vratom, ako se uopste moze nazvati problemom. Skoro sam primetio da mi je vrat "kriv" - nagnut ka napred pa samim tim jer i glava nagnuta. To se najvise primecuje kada hodam jer onda dodje do izrazaja.
Evo kako to odprilike izgleda
Dakle jel postoje neke vezbe kojima se taj deformitet moze ispraviti ili barem ublaziti ?
Inace, pre nisam imao taj problem, to je prema recima prijatelja pocelo da se primecuje od pre godinu dana. Inace imam 18 godina i visok sam 190cm.
Moja tema.Nadam se da ce @terapeut odgovoriti i meni,ili barem potvrditi da i ja imam protruziju glave.Ako sam shvatio,kada je glava previse vremena ka napred,na primer tokom sedenja i ostalih aktivnosti,javlja se protruzija,to jest stvaranje razmaka izmedju prsljenova pri pokretima glave u napred!? Jesam li u pravu?
Malo mi je nejasno kako izglda taj vas razmak jer je 1 cm prilino ?
Da li to izgleda kao da je prsljen skliznuo preko drugog ili je razmak izmedju njih povecan?
ja imam slican problem.. i to sam skoro poceo da primecujem.. na primer.. kada hodam i recimo prodjem pored nekog izloga i vidim sebe u staklu, pomislim ,,da li je moguce da ovako idem,, i onda se ispravim i idem pravo dok ne zaboravim na to... takodje mislim da mi ramena idu malo ka napred.. zanima me da li postoje neke vezbe za to.. xvala
maroza napisao:ja imam slican problem.. i to sam skoro poceo da primecujem.. na primer.. kada hodam i recimo prodjem pored nekog izloga i vidim sebe u staklu, pomislim ,,da li je moguce da ovako idem,, i onda se ispravim i idem pravo dok ne zaboravim na to... takodje mislim da mi ramena idu malo ka napred.. zanima me da li postoje neke vezbe za to.. xvala