Zdravo,moje ime je Miljana i ovde sam zbog tate.
Inace on je profesor fizickog vaspitanja,sto znaci da mu fizicke aktvnosti ne manjka,medjutim bolovi u ledjima su mu pratnja vec godinama.
Cesto se desava da se ukoci,pa injekcije to zalece i tako non-stop vec 25 godina.
Ali ovog puta je drugacije,bol je konstantniji,krece se od donjeg dela ledja,preko zadnjice,prati misic u nozi i bol se zavrsava u stopalu koje je kako se kaze,a veoma grubo zvuci,otpalo.Injekcije,deklofenak i jos koje tablete vise ne pomazu.
Radio je MR u EUROMEDICI u Beogradu i zakljucak iste je : Transligamentarna ekstruzija L4-L5 i v.diskusa posterolateromedijalno desno srednje teskog do tezeg stepena uz kaudalnu migraciju ekstrudinarnog dela diskusa i sekundarnu stenozu spinalnog kanala koja je dominanatno izrazena u odgovarajucem lateranom aspektu.
Savetovali su i EMNG DE uz konsultacije neurohirurga i fizijatra.
Zakljucak EMNG je: Nalaz ukazuje na tezu do veoma tesku leziju radiksa na nivou L4-L5 i srednje teskog stepena na nivou L5-S1 sa znacima i askonske lezije na zavrne grane n peroneusa desno /m tib ant je motorno denervisan a za ostale misice intervisane n peroneusom desno utvrdjena je parcijalna motorna denervacija sa 2-3 visoke po amplitudi motorne jedinice Motorn<brzina provodljivosti za n peroneus nije mogla biti odredjena za n tibialis l dex je na donjoj granici fizioloskih vrednosti.
Tu su mu prepisali da prima Ketonal amp,Dexason amp,Diprofos.I da ode kod neurohirurga i pocne sa upotrebom peronealnog podizaca stopala.
Neurohirurg sa Klinickog u Beogradu je konstatovao DISKUS HERNIA L4-L5 PARESIS N.PERONEI L.DEX INDILOVANO HIRURSKO LECENJE DA SE JAVI U NHK UKOLIKO SE ODLUCI ZA OPERACIJU Neurohirurg doc.dr.D.Radulovic
Tata je bio poprilicno odlucan da se operise i dokumentaciju mora da preda sad do petka kako bi mu zakazali termin operacije...ALI nam je juce bila prijateljica cija je rodjaka imala isti slucaj operisala se i sada "vuce" nogu,ide od doce,do doce da se noga vrati u normalu.Procitala sam i par postova sa foruma,gde vidim da se ljudi i neoporavljaju bas najsjajnije posle operacije,,te banja,,te fizikalna ili koja druga terapija,,god i po oporavak i svasta nesto drugo.
Kod nas u kraju postoji kiroprakticar ili nadrilekar kao god..pa ne znamo da li da to uopste probamo i da kroz te masaze pokusa da oslobodi taj nerv?
Prijalo bi mu da cuje iskustvo jos nekog pre i posle operacije sa ovog foruma,jer ne poznaje nikoga sa njegovom dijagnozom pa je po malo usamnjen i uplasen? A ako na forumu ima i doktora koji bi nam dao svoje strucno misljenje,bas bi pomoglo mnogo
Unapred,hvala puno svima
DISCUS HERNIA- TATA
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: DISCUS HERNIA- TATA
Pad stopala ili bilo koji neuroloski ispad su apsolutna indikacija za operaciju.Sto se duze ceka,nerv trpi pritisak i tesko ce se opraviti.
Ukoliko pacijent ima samo bolove bez neuroloskih ispada (problem mokrenja,trnjenje,pad stopala)onda se moze probati sa fizikalnom medicinom.
I sa i bez operacije proces rehabilitacije je dug i obavezan.Prema tome odluka je na tati...
Ukoliko pacijent ima samo bolove bez neuroloskih ispada (problem mokrenja,trnjenje,pad stopala)onda se moze probati sa fizikalnom medicinom.
I sa i bez operacije proces rehabilitacije je dug i obavezan.Prema tome odluka je na tati...
Re: DISCUS HERNIA- TATA
Pozdrav Miljana
Pošto imam isti problem kao tvoj tata ,strašno me zanima da li je uspio vratiti stopalo i je li mu sada bolje. POZDRAV
Pošto imam isti problem kao tvoj tata ,strašno me zanima da li je uspio vratiti stopalo i je li mu sada bolje. POZDRAV