Pre desetak dana sam dobila bol desnog rebra na skoro čitavoj njegovoj dužini. Samo na jednom malom srednjem delu me rebro ne boli na dodir.
Kako boli?
Na dodir, dok ne nadjem adekvatan položaj pri ležanju, kada kinem, ili se zakašljem ali sekundarno, pri pokretanju tela.
Nisam se povredila mada sam se izlagala naporima poslednjih meseci.
Koristim FasmaGel ali nešto ne pomaže. Grejem desnu stranu (da li treba da grejem).
Ne uzimam ništa za bolove. Da li treba?
Upala porebrice? Ne bih rekla nemam te simptome.
Pitam se da li može da se radi o nekoj drugoj nerv-upali i kako bi se ona lečila?
Pre mesec dana sam radila snimak pluća. Nalaz je uredan.
Bol desnog rebra
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Bol desnog rebra
Шта се дешава са ребром ових пар дана?
Hvala na pitanju. Pre dva dana sam bila kod hirurga. Ustanovio je da je bol lokalnog karaktera i pominjao Tizov sindrom. Našla sam se u simptomima istog, ali pod njim mogu biti sakrivene još neke bolesti, pitam se koje. Lekar opšte prakse ne zna gde da me šalje. U utorak radim nalaz krvi i mokraće. do tada sam rešila da ležim, mada mi se čini da mi od ležanja bude gore. Pijem aspirin, ali ne pomaže, kao ni Nimulid ni Brufen. Prijala mi je vodena masaža u kadi. Dajte neki savet.
Могла би да пробаш да пијеш Химорал. Он помаже код разних упала. Састоји се од ензима и не може да шкоди.
Оно што је мени универзално средство за регенерацију су стални магнети. Да по дужини ребра поставиш рецимо три јака стална магнета паралелно орјентисана. Треба да их носиш цео дан. Ако хоћеш да их користиш, пиши да ти објасним још који детаљ.
За остала народна средства за лечење типа купуса, сала и тако даље, не могу ништа да ти кажем јер их нисам користио.
Оно што је мени универзално средство за регенерацију су стални магнети. Да по дужини ребра поставиш рецимо три јака стална магнета паралелно орјентисана. Треба да их носиш цео дан. Ако хоћеш да их користиш, пиши да ти објасним још који детаљ.
За остала народна средства за лечење типа купуса, сала и тако даље, не могу ништа да ти кажем јер их нисам користио.
Probaću sa magnetima, ali ako možete malo da mi pojasnite kako da ih stavim. Naime pre godnu dana sam kupila neki komplet magneta. Mislim da ih je desetak u pakovanju prečnika oko pola cm. Moram ujutru da ih pronadjem. Kako mislite paralelno da ih postavim. I kako "stalno" da ih fiksiram.
Hvala vam puno.
Od svih foruma na kojima sam ovih dana bila vi ste jedini koji se oglasio na moju muku.
Hvala vam puno.
Od svih foruma na kojima sam ovih dana bila vi ste jedini koji se oglasio na moju muku.
Паралелно значи да полови магнета буду оријентисани на исту страну (да им централна оса магнетног поља буде паралелна): на пример да север свих магнета буде према ребру. Колико сам ја истраживао, а и у личној примени, видео сам да нема везе да ли ће север или југ бити према кожи, мада неки кажу да има везе. Ако имаш упутство од магнета види шта пише у њему. Ако су магнети купастог облика, онда обично врх иде на кожу - и тако код свих магнета које стављаш по ребру.
Међусобно растојање магнета треба да одредиш на следећи начин. Узми два магнета и лепо их постави на равну и глатку површину, опет паралелно у смислу магнетног поља. Када почнеш један магнет да приближаваш другом, треба да видиш на ком растојању почињу да се одбијају. То растојање треба да имаш између магнета које ћеш поставити на ребро. Јави ми које растојање је у питању.
Магнете постављаш у линију - која прати ребро. Мислим да је најлакше да магнете поставиш на неку лепљиву траку и онда њу учврстиш на поткошуљу у пределу ребра. Ако имаш неки добар начин да их учврстиш на кожу, било би одлично. Само немој да магнети директно додирују кожу због евентуалне алергије на материјал којим су пресвучени.
Магнете треба да носиш минимум 15 сати дневно, мада из личног искуства препоручујем да буде ЦЕО дан, 24 сата. Скидаш их само када мораш. Испод 10 сати дневно не треба ни покушавати. Стално магнетно поље стимулише регенерацију организма тако да је потребно дуготрајно ношење.
Међусобно растојање магнета треба да одредиш на следећи начин. Узми два магнета и лепо их постави на равну и глатку површину, опет паралелно у смислу магнетног поља. Када почнеш један магнет да приближаваш другом, треба да видиш на ком растојању почињу да се одбијају. То растојање треба да имаш између магнета које ћеш поставити на ребро. Јави ми које растојање је у питању.
Магнете постављаш у линију - која прати ребро. Мислим да је најлакше да магнете поставиш на неку лепљиву траку и онда њу учврстиш на поткошуљу у пределу ребра. Ако имаш неки добар начин да их учврстиш на кожу, било би одлично. Само немој да магнети директно додирују кожу због евентуалне алергије на материјал којим су пресвучени.
Магнете треба да носиш минимум 15 сати дневно, мада из личног искуства препоручујем да буде ЦЕО дан, 24 сата. Скидаш их само када мораш. Испод 10 сати дневно не треба ни покушавати. Стално магнетно поље стимулише регенерацију организма тако да је потребно дуготрајно ношење.
Заборавих, ако ти се магнети привуку када их поставиш на равну површину, значи да су антипаралелно окренути. Један окрени и тада ће почети да се одбијају. То је један од начина да одредиш полове магнета у смислу истородности. Не можеш да сазнаш који је северни а који јужни пол, али није ни важно. Важно је да сазнаш који су исти полови.